"Nije uredu"
7

Neil Young ponovo izrazio nezadovoljstvo jer Trump koristi njegovu muziku na okupljanjima

L. K.
Foto: AFP
Foto: AFP
Nedugo nakon što su legendarni Rolling Stonesi tražili od američkog predsjednika da prestane puštati njihovu muziku na okupljanjima, Young se ponovo oglasio i kazao kako još uvijek ne odobrava činjenicu da se na Trumpovim okupljanjima pušta njegova muzika.
Kada bi Trump na okupljanjima republikanaca puštao samo one numere za koje ima dopuštenje da ih koristi, vrlo je vjerovatno da bi na partijskim događajima zazvučala tišina. No on ipak nastavlja koristiti muziku različitih američkih izvođača, ignorišući pritom njihove zahtjeve da to prestane raditi.

[TWITTER]1279213965990678528[/TWITTER]

Young je ovog puta kratko prokomentarisao "Ovo nije uredu" dijeleći na Twitteru video s okupljanja na kojem je puštena njegova pjesma "Keep On Rocking In The Free World".

Podsjetimo, Young se američkom predsjedniku obratio u otvorenom pismu gdje ga je nazvao razočarenjem cijele države.

"Ti si razočarenje za moju državu!", napisao je, između ostalog, u otvorenom pismu : "Način na koji ubijaš naše prirodne resurse, našu okolinu i naše odnose s prijateljima iz svih dijelova svijeta je neoprostiv... Naš prvi tamnoputi predsjednik je bio mnogo bolji čovjek od tebe".