Letu štuke u Sarajevu
0

"Ne budite matični brojevi, izađite na izbore 3. oktobra"

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Pjesmom "Brojevi računa" popularni bh. bend "Letu štuke" otvorio je sinoćnji koncert ispred BBI centra u Sarajevu. Bio je to ujedno i posljednji koncert grupe u sklopu kampanje "Ne budi matični broj", čiji je cilj upoznavanje mladih s procesom glasanja i animiranje da izađu na izbore.

Vremenske neprilike nisu spriječile preko 1.000 Sarajlija da se okupe ispred BBI centra kako bi uživali u hitovima popularnog benda "Letu štuke". Svi su uglas pjevali pjesme "Pero Papacoder", "Paronoje", "Mjesto za dvoje", "Bella Donna", a okupljenima se kao predgrupa predstavio i hip-hop bend "Strava škola" koji je izglasan za najbolji sarajevski demo bend.

Iz agencije "Aquarius Ogilvy", koja je bila organizator, istakli su da je kampanja "Budi svoj! Ne budi matični broj!", bila veoma uspješna i da su obilazeći Prijedor, Mostar, Doboj, Zenicu, Brčko, Bijeljinu, Tuzlu, Banja Luku i Sarajevo shvatili da mladi u BiH nisu pasivni.

Frontmen grupe "Letu štuke", Dino Šaran, tokom koncerta u Sarajevu nekoliko puta je pozvao mlade da izađu na izbore 3. oktobra.

Koncertom u Sarajevu finalizirana je kampanja "Budi svoj ne budi matični broj!", koja je u svakom od posjećenih gradova naišla na pozitivne reakcije i veliki odaziv mladih ljudi.