Heineken Music Summer 2012
0

Nastup TBF-a u OKC Abrašević 6. jula

Klix.ba
TBF nastupit će 6. jula u OKC Abrašević. Koncert počinje u 21 sat.

TBF, jedni od pionira hip hopa na ovim prostorima, koji su od davne '90-te preživjeli brojne turbulencije sa događajima o kojima su pjevali. Nastajanje novog društva, propadanje i dekadencija starog Splita, divljanje moćnih nad slabijim i poštenim, sve su to teme koje su ih inspirirale.

Nastali iz potrebe da se urbanim rimama uznemiri močvara u koju smo svi upadali, vremenom su se razvili u punokrvni band koji ipak nijednog trenutka ne zaboravlja da repa.


Od početaka, koji su nezaobilazno vezani za slobodni stil repanja na matrice, pa sve do danas, kada stvaraju muziku zajedno s klasičnim rock sastavom, objavili su pet albuma od kojih je svaki na svoj način ostavio dubok trag na regionalnoj sceni.
 Zato, prije nego se ponovo popnu na scenu OKC Abrašević, kako bi predstavili "Pistaccio metalic", podsjetite se i na "Ping-pong", "Uskladimo toplomjere", "Maxon universal" i "Galeriju tutnplok". 

Ulaznice u pretprodaji koštaju 10KM, a na dan koncerta 12KM



Već naredni vikend, od 13. do 15. jula TBF će ponovo nastupit na HILLton festu u Kiseljaku uz ST!llnes, OTG crew, Banana zvuk (dj set - Luka iz TBF-a i Yuri iz ST!llnessa), Akoben Electric, FallOut i mnoge druge.

Više informacija i kalendar ostalih Heineken Music partyja na Heineken BiH.