Dubioza kolektiv
0

VIDEO INTERVJU / "Naša publika neće one što idu punom parom unazad"

Video i tekst: Jasenko Korjenić
Foto: Jasenko Korjenić
Foto: Jasenko Korjenić
Novi album "5 do 12" popularnog bh. benda Dubioza kolektiv bio je glavna tema našeg našeg novog video intervjua, tokom kojeg smo razgovarali sa producentom Branom Jakubovićem i gitaristom Arminom Bušatlićem. Brano i Armin su govorili o najinteresantnijim detaljima ovog njihovog četvrtog studijskog albuma.

Tekstovi na novom albumu će kao na prethodnom, koji je nosio naziv "Firma Ilegal", ostati jednako socijalno angažirani te ukazivati na nesretnu bh. stvarnot. No, Brano i Armin kažu da su optimistični i da vjeruju u bolju budućnost.

"Optimisti smo, s obzirom da će proći pet mjeseci od izlaska našeg albuma do narednih izbora i sigurni smo da naša publika koja će slušati naš novi album, neće glasati za iste strukture koje nas vode punom parom unazad", rekao je Armin Bušatlić.

Album će 12. aprila biti objavljen na oficijelnoj stranici benda, a svim posjetiteljima biće ponuđen za besplatno preuzimanje.

"Mi smo razmišljali da i "Firmu Ilegal" također damo besplatno našoj publici, ne zato što se danas diskovi ne prodaju, jer album "Firma ilegal" je rasprodan u prvom mjesecu nakonizdavanja, nego zbog toga što je ovaj način izdavaštvo budućnosti i želimo da naša publika odmah sutra ima novi album, kaže Brano Jakubović.

Članovi benda trenutno imaju probe i pripremaju se za naredne turneje. Već od 18. marta pa do kraja mjeseca idu na turneju koja će obuhvatiti inostrano tržište. Nastupi će se održati u Švedskoj, Norveškoj, Češkoj i Holandiji.