|

"Nama ne treba Eurosong, već nešto drugo"

"Nama ne treba Eurosong, već nešto drugo"
0
S
Piše: A. K.
2.12.2010. u 18:00
48
komentara
0

dijeljenja
"Nama ne treba Eurosong, već nešto drugo" Dino Šaran
Sinoćnja vijest o izboru Dine Merlina za bh. predstavnika na Eurosongu naredne godine odjeknula je kao veliko iznenađenje, jer se prethodnih dana ovaj muzičar nije dovodio u vezu sa ovim (ne)prestižnim muzičkim takmičenjem.
Ipak, čini se da nisu svi pratili izbor predstavnika naše zemlje za Eurosong pa čak ni muzičari koji su protekle godine učestvovali u takmičenju.

U razgovoru za naš portal, frontman popularnog sarajevskog rock-banda Letu Štuke Dino Šaran, rekao je da nije gledao izbor i da ga to previše ne zanima.

Šaran se nije upuštao u prognoze Merlinovog nastupa naredne godine u Njemačkoj, rekavši da je nastup popularnog domaćeg izvođača iz Jerusalema 1999. godine realan domet.

Međutim, Šaran je rekao da nama uopšte nije ni potreban Eurosong, već nešto drugo.

Podsjećamo, Šaran je bio autor muzike i teksta za pjesmu "Thunder and Lightning", sa kojom je Vukašin Brajić prošle godine predstavljao našu zemlju na Eurosongu.

"Prošle godine sam se prijavio zbog ekonomskog aspekta. Htio sam da se pjesma vrti na stranim radio-stanicama i da ubirem novac od tantijema", iskren je bio Šaran. Dodao je da će uskoro saznati da li se ta avantura isplatila.
Prijavi grešku


Komentari (48)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...