Muzika
49

Nakon spektakla u Veroni, 2Cellos večeras u Skenderiji

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Hrvatski instrumentalni čelistički dvojac 2Cellos večeras će u sklopu svjetske turneje nastupiti u dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu. Za njihov koncert već odavno vlada veliki interes publike.

Večerašnjim koncertom sarajevska publika imat će priliku biti dio globalne publike koja pokazuje veliki interes za harizmatični crossover dvojac 2Cellos. Zanimanje za koncert je iznad svih očekivanja, saopćili su organizatori. Posljednji put su u Sarajevu nastupili 2013. godine, kada su na koncertu odsvirali "Prvi poljubac" Halida Bešlića.

Inače, planetarno popularni 2Cellos obilježili su pet uspješnih godina postojanja. Za pet godina održali su više od 1.000 koncerata, a vidjelo ih je više od 10 miliona posjetitelja.

Među njima je i publika u Veroni, koja je prije dva dana imala priliku uživati u pravoj muzičkoj poslastici koju su im priuštili Stjepan Hauser i Luka Šulić. Vrhunski violončelisti nastupili su u Areni di Verona pred više od 12.000 ljudi.

U ranijem razgovoru za Klix.ba momci su izjavili kako mogu bez svega, osim bez muzike te kako će ona uvijek biti njihov životni poziv i misija. Nastupili su u velikom broju talk show emisija, serija i muzičkih festivala, a imali su priliku svirati i s Eltonom Johnom u sklopu njegove svjetske turneje.

Nakon koncerta pred publikom u bh. prijestonici, 2Cellose očekuje nastup u rasprodatim dvoranama u Parizu i Londonu. Svoju svjetsku turneju 2016. 2Cellosi počeli su krajem januara u Americi, gdje su održali 41 koncert.