Oglasila se i pjevačica
60

Na mrežama tvrde da je predstavnica Španije na Eurosongu plagirala pjesmu Nede Ukraden

N. O.
Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube
Španija je nedavno odabrala pjesmu koja će je predstavljati na ovogodišnjem izdanju Eurosonga, a zanimljivo je da su na društvenim mrežama u njoj prepoznali muziku pjesme Nede Ukraden te se naposljetku oglasila i sama pjevačica.

Naime, ove godine Španiju će na Eurosongu predstavljati Nebulossa s pjesmom "Zorra". Odmah po objavi ove vijesti na društvenim mrežama uslijedili su komentari da ih spomenuta numera podsjeća na pjesmu Nede Ukraden.

Radi se o pjesmi "Bomba" s kojom se Neda takmičila na Beoviziji 2020. godine, a mnogi na mrežama smatraju da ju je španska predstavnica plagirala.

"Izvinite Španci, ali mi smo imali Nedu Ukraden još prije četiri godine", navedeno je uz viralni snimak koji poredi dvije pjesme.

O svemu se za Kurir oglasila i sama Neda te je kazala: "Upravo sam se vratila iz Amerike sa turneje i nisam imala priliku da čujem ništa od eurovizijskih pesama".

"Ako je tačno to što kažete da španska pjesma liči na moju "Bombu", to je prije svega kompliment, a drugo - platit će sigurno! Poslušat ću, konsultovaću se sa autorom i onda ću odlučiti šta ću da preduzmem. Hvala na informaciji", dodala je.

Zanimljivo je da se slična situacija desila i 2022. godine kada je tadašnja predstavnica Španije Chanel optužena da je plagirala pjesmu srbijanske folk pjevačice Dare Bubamare.

Radi se o hitu "SloMo", a u njoj su prepoznali muziku Darine pjesme "Ekstravagantno". Tada su tražili da se povuče s učešća na Eurosonga, ali to se nije desilo.