Nastup u BKC-u
0

FOTO+VIDEO / Na kraju koncerta ovacije za Rundeka i Cargo Trio

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Darko Rundek i Cargo Trio ispraćeni su ovacijama na kraju sarajevskog koncerta koji su sinoć održali u dvorani BKC, iako početak nije nagovještavao takav kraj.

Rundek je u pratnji violinistice Isabel i Sarajlije Dušana Vranića Duce nastupio drugi put nakon izlaska albuma Plavi avion.

Prvi dio koncerta Rundek i Cargo Trio svirali su i pjevali pjesme sa ovog albuma, dok je veći dio publike na momente djelovao potpuno nezainteresovano.

Iako su zvučali odlično svirajući "Kurdistan", "Indijansku", "Plavi avion", "Sanjala si da si sretna"..., čini se kako je većina ipak tu bila zbog pjesama iz Rundekove faze u Haustoru.

Negdje na sredini, koncert je nakratko prekinut zbog tehničkih problema koje je imala violinistica.

Na koncertu je Rundek otpjevao i dvije "skice za pjesme", numere koje nisu u potpunosti završene, a naći će se na narednom albumu.

Bolji dio koncerta uslijedio je nakon što je bend počeo svirati pjesme Haustora te pjesme sa albuma Rundekove solo karijere i Cargo orkestra. Hitovi "Uzalud pitaš", "Bi mogo da mogu", "Grane na vjetru", "Ay Carmela", "Ruke"... digli su do tada letargičnu publiku na noge.

Nakon odlaska sa scene, bend se nakon ovacija vratio na bis i odsvirao hit "Apokalipso".