|

Na Eurosonic festivalu BiH će predstavljati bend Holographic Human Element

Na Eurosonic festivalu BiH će predstavljati bend Holographic Human Element
65
Klix.ba
7.10.2015. u 15:37
10
komentara
65

dijeljenja
Na Eurosonic festivalu BiH će predstavljati bend Holographic Human Element Bend Holographic Human Element
Javni RTV servis – Radio Bosne i Hercegovine nominovao bend Holographic Human Element iz Travnika za učešće na najvećoj evropskoj sceni muzičkih talenata.
Travnički rock bend Holographic Human Element predstavljat će Bosnu i Hercegovinu 15. januara 2016. godine na prestižnom festivalu Eurosonic u holandskom gradu Groningenu. Ovo je najveći evropski festival koji pruža šansu talentima da prvi put budu viđeni na jednoj od 36 scena za nastupe više od 300 bendova.

Eurosonic Noorderslag je panevropska muzička platforma, zamišljena kao mjesto okupljanja i povezivanja mnogobrojnih aktera sa evropske muzičke scene. Trideseto izdanje festivala okupit će skoro četiri hiljade profesionalaca iz muzičke industrije (izdavača, menadžera, booking agenata, festivalskih urednika, predstavnika muzičkih medija i drugih).

Nastup na ovom festivalu je idealna prilika za mnoštvo evropskih bendova i autora da se predstave ljudima koji su u potrazi za muzičkim talentima, potencijalnim novim zvijezdama. Striktna pravila nalažu da na Eurosonicu učestvuju muzičari koji imaju predispozicije za međunarodni uspjeh, a svaki učesnik svoj 45-minutni program mora izvesti uživo.

Bend Holographic Human Element je za učešće nominovao Javni RTV Servis BiH. Podsjećanja radi, na ovom festivalu su u organizaciji BH radija 1 već učestvovali Adi Lukovac, te bendovi Dubioza kolektiv i Sikter (2004-2006).
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...