{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na Eurosong 2018. u Lisabonu do sada se prijavile 43 zemlje, BiH nije među njima

Klix.ba
22.10.2017. u 12:08
43
78
Na Eurosong 2018. u Lisabonu do sada se prijavile 43 zemlje, BiH nije među njima
43
 
Državna portugalska televizija RTP spremna je za emitiranje najvećeg takmičenja za najbolju evropsku pjesmu koje će se održati u maju 2018. godine u Lisabonu. Dosad su 43 zemlje prijavile učešće na Euroviziji 2018, a BiH se i ove godine neće takmičiti.
Dosad je 39 zemalja zvanično potvrdilo učešće na takmičenju, dok Rusija, Makedonija, Moldavija i Armenija trebaju potvrditi dolazak u narednih nekoliko dana. Prema riječima Carla Buhalhoa, šefa portugalske delegacije za Eurosong 2018, nijedna od ovih zemalja nije pokazala nikakve indikacije da ne bi mogla učestvovati na takmičenju.

Nakon što ove četiri zemlje potvrde učešće, Evropska radiodifuzna unija će izbaciti listu svih zemalja učesnica s podacima o pjesmama i izvođačima. Polufinalne večeri će biti održane 8. i 10. maja, a finale 12. maja iduće godine. Eurosong će se održati u areni Altice koja je idealna za velika dešavanja. Arena s kapacitetom od blizu 20.000 mjesta je jedna od najvećih u Evropi, a smještena je u centru Lisabona.

Pored naše zemlje, na takmičenju neće učestvovati Monako, Turska, Andora, Slovenija i Luksemburg. Podsjećamo, ovo će biti već druga godina zaredom kako BiH ne ide na Eurosong zbog finansijskih problema.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: