Za veselu 2018.
656

Na dočeku Nove godine u Zenici očekuje se 20.000 posjetilaca, Miligram najavio spektakl

Piše: E. M.
Detalj s konferencije za novinare (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba) (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U Gradskoj areni u Zenici danas je održana konferencija za novinare kojom je najavljen zenički novogodišnji spektakl. Posljednje noći 2017. godine na trgu u centru Zenice pjevat će grupa Miligram, a danas je poručeno da se na dočeku Nove godine očekuje blizu 20.000 posjetilaca.

Pjevač grupe Miligram Alen Ademović je izjavio da sva energija s bine ide od članova benda te da za svoje energične nastupe nemaju posebne treninge.

"Mislim da publika zna da mi dajemo sve od sebe, a i premijerno ćemo izvesti dvije pjesme u Zenici, što će biti za nas sve velika stvar. Pjesme koje smo izabrali su super, ali zaista ne zato što su naše, već što su zaista super", izjavio je Ademović.

Osnivač Miligrama Aleksandar Milić Mili je kazao da se raduje ponovnom nastupu u Zenici.

"Svi se zaista mnogo radujemo što ćemo 2018. godinu dočekati u Zenici za koju nas vežu fantastične uspomene. Koncert u Areni koji smo imali prije nekoliko godina se ne zaboravlja. Dva sata smo svirali i radujemo se da ćemo na trgu u Zenici svirati pred još više ljudi", kazao je Mili te se zahvalio Gradskoj upravi na pozivu i organizaciji događaja.

Na današnjoj konferenciji za novinare domaćini su najavili da građane Zenice očekuje jedna od najvećih produkcija događaja, zbog čega će Zenica imati jedan od najboljih dočeka u Bosni i Hercegovini.


Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je izjavio da već sada očekuju blizu 20.000 posjetilaca iz BiH i zemalja regije.

"Želim da u narednu godinu uđemo veselo. Svi smo spremni, organizacija ide po planu i drago mi je da smo uspjeli dogovoriti saradnju s Miligramom, bendom koji su željeli mnogi u regiji. Ja sam obećao evropsku Zenicu, eto u Sarajevu je Čola, a siguran sam da će odmah poslije toga najbolji provod biti u Zenici", izjavio je Kasumović te dodao da već imaju najavljene grupne posjete iz Slovenije, Hrvatske i Srbije.

Direktor RTV Zenica Nandino Škrbić je izjavio da svi naporno rade na organizaciji zeničkog novogodišnjeg spektakla.

"Svi se zaista trudimo da napravimo veliki spektakl, a planirano je da program traje od 12 sati do poslije ponoći. Preko dana će biti organizovana zabava za najmlađe Zeničane, a u večernjim satima počinje zabava za starije građane našeg grada uz Miligram i zeničke bendove", izjavio je Škrbić.

Članovi Miligrama danas će u 13 sati održati unplug mini koncert na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici, gdje će se družiti s fanovima i tako najaviti najluđi provod u 2017. godini u Zenici.