{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Muzički projekat S.SC iz Goražda završio je sa snimanjem prvog albuma

S
23.5.2011. u 19:32
12
18
Muzički projekat S.SC iz Goražda završio je sa snimanjem prvog albuma
12
Muzički projekat S.SC iz Goražda završio je sa snimanjem prvog albuma
Goraždanski alternativni elektro - industrial eksperimentalni muzički projekat S.SC završio je sa radom na svom prvom albumu pod nazivom "Nitrogenium Spheres" koji će biti dostupan besplatan za downloadod 6. juna 2011. godine na njihovoj Myspace.com i Facebook stranici.
S.SC je eksperimentalni electro - industrial muzički projekat iz Goražda, nekada razvijenog industrijskog grada u istočnoj Bosni.

Ratnim zvjerstvima, industrija je uništena, a sa njom i cjelokupni društveni razvoj, kako oni materijalni, tako i umni i intelektualni pogoni, ali i resursi u nama za proces zdrave i razumne proizvodnje života i odnosa u njemu.

Shodno tome, S.SC, slijedeći ideju TNS-a (The New Sound-a) želi u društvu turbo-folka, imperijalizma biti tihi vrisak, kao odgovor i početak stvaranja mikrokosmosa zvuka pojedinaca za sebe, ali i one koji se u njemu pronađu.Zvuk je nov zbog toga što se pojavljuje u jednom drugom sistemu, u kojem su vrijednosti i umjetnost zaboravljeni, ne želeći biti zvuk za svakoga, već za odabranu vrstu publike."

Ratnim zvjerstvima, industrija je uništena, a sa njom i cjelokupni društveni razvoj, kako oni materijalni, tako i umni i intelektualni pogoni, ali i resursi u nama za proces zdrave i razumne proizvodnje života i odnosa u njemu.Shodno tome, S.SC, slijedeći ideju TNS-a (The New Sound-a) želi u društvu turbo- folka, imperijalizma biti tihi vrisak, kao odgovor i početak stvaranja mikrokosmosa zvuka pojedinaca za sebe, ali i one koji se u njemu pronađu.

Zvuk je nov zbog toga što se pojavljuje u jednom drugom sistemu, u kojem su vrijednosti i umjetnost zaboravljeni, ne želeći biti zvuk za svakoga, već za odabranu vrstu publike."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: