Muzika
1

Muzički praznik u Banjoj Luci: Na Kastelu 15 demo bendova, Dede Putra, Dubioza...

Klix.ba
Banja Luka i Kastel su spremni za početak šestog Jelen Demofesta. Sunce koje je jutros najavilo odlično vrijeme posljednja je karika u lancu koji obećava još jedno odlično Demofest veče.

"Kiše neće biti, pivo će biti hladno, bendovi su spremni, organizatori zadovoljni, a ulaz je besplatan", poručili su organizatori.

Vrata Kastela bit će otvorena od 20.00 sati. Posjetioce će na bini od 21.00 sat dočekati 15 demo bendova koji će sviranjem jedne numere pokušati da se izbore za ulazak u finale.

Dok žiri bude odlučivao ko će nastupiti i u subotu, svirat će bend Dede Putra iz Bihaća, prošlogodišnje treće mjesto petog Jelen Demofesta. Nakon proglašenja finaliste, na scenu će stupiti dugo očekivana Dubioza Kolektiv, a nakon njih i bend S. A.R.S.. Za ljubitelje elektronskog zvuka, od 01.30 na afterparty bini za dobru muziku će se pobrinuti DJ Xonok.

Dnevni program prvog dana festivala podrazumjeva otvaranje Pop Art Marketa u 16:00 sati u Domu Omladine, otvaranje izložbe Davora Gopca u 17.00 sati u DFK pubu i otvaranje izložbe Strip Republike Srpske u Domu Omladine u 18.00h.

Ulaz na sve sadržaje festivala je besplatan. Na Kasteluće biti obezbjeđen i besplatan wi-fi zahvaljujući kompaniji m:tel, jednom od sponzora ovogodišnjeg Demofesta.