|

Muzička diva Josipa Lisac sarajevskoj publici poklonila koncert za pamćenje

Muzička diva Josipa Lisac sarajevskoj publici poklonila koncert za pamćenje
769
Klix.ba
27.2.2017. u 16:18
30
komentara
769

dijeljenja
1/6 Foto: Velija Hasanbegović
2/6 Foto: Velija Hasanbegović
3/6 Foto: Velija Hasanbegović
4/6 Foto: Velija Hasanbegović
5/6 Foto: Velija Hasanbegović
6/6 Foto: Velija Hasanbegović
Gromoglasni aplauzi, ovacije i višeminutni pozivi na bis ispratili su spektakl koji je trajao gotovo dva i po sata, u čast 50 godina karijere najveće regionalne muzičke dive Josipe Lisac koja je u subotu nastupila u sarajevskom BKC-u.
Emotivnim Josipinim uvodom, u kojem se prisjetila svog prvog nastupa u dvorani BKC-a davne 1968. na malom Šlageru sezone, prvim susretom sa Indexima, saradnji sa Bodom Kovačevićem i prvim muzičkim koracima, dalo je odličnu uvertiru u sve ono što je uslijedilo.

Koncert je, gotovo pa hronološki, bio sažetak i presjek njene cjelokupne karijere, a dokaz o trajnosti i kvalitetu pjesama, najbolje govori činjenica da je publika svih generacija uživala od prve do zadnje minute. Simpatičnim komentarima i interakcijom sa publikom i bendom, Josipa je još jednom dokazala da, iako je zvijezda i diva, uvijek treba ostati čvrsto pri zemlji, što je nekoliko puta i naglasila tokom koncerta.

Ovo je prvi u nizu od koncerata koji je realizovan u organizaciji JU "Centar za kulturu" Kantona Sarajevo, Bosanski kulturni centar.

Naredni spektakl nas očekuje 11. marta, kada u Sarajevo prvi put dolazi svjetski popularna Marokanka Hindi Zahra.
Prijavi grešku


Komentari (30)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...