Muzika
0

MTV Europe Music Awards 2003 u Škotskoj

Klix.ba
Ovogodišnja i deseta po redu ceremonija dodjele MTV Europe Music Awards će se održati u Edinburghu, glavnom gradu Škotske.

Ceremonija MTV Europe Music Awards 2003 će se 6. novembra 2003. godine održati u Western Harbour u Leithu blizu Edinburgha. Na obali će biti izgrađen specijalni objekat koji će primiti 6000 ljudi u znak proslave desetogodišnjice ovog događaja koji se svake godine prenosi iz jedne evropske metropole u drugu. Škotska je pobijedila konkurenciju Kopenhagena i Belfasta, koji su također htjeli biti domaćini ceremonije. Objava je došla u ponedjeljak od strane direktora Scottish Enterprisea, Roberta Crawforda, koji

Glasnogovornik MTV-a Michiel Bakker kaže sljedeće: "Naše statistike pokazuju da je MTV omiljeni muzički kanal u Škotskoj i željeli smo da ovogodišnji događaj bude veoma specijalan zbog fanova koji su tokom godina izražavali svoju podršku. S obzirom na to, događaj će biti spektakularna kulminacija koja će se sastojati od serije događaja koji će se dešavati širom Škotske, u i oko Edinburgha, kako bismo u potpunosti proslavili desetogodišnjicu."

Ime voditelja ceremonije još uvijek nije objavljeno, kao ni mogući izvođači koji će nastupiti. Prošlogodišnja ceremonija je bila održana u Barceloni. Voditelj je bio P Diddy, a nastupili su, između ostalih, Coldplay, Enrique Iglesias i Robbie Williams. Veliki pobjednik 2002. godine je bio Eminem, koji je dobio nagrade za najboljeg muškog izvođača, za najbolji album i za najboljeg hip-hop izvođača. Među ostalim pobjednicima su se našli Kylie Minogue, Red Hot Chili Peppers i Linkin Park.