Nezadovolji rezultatom
95

Može li bizarnije? Najavili proteste jer Breskvica ne ide na Eurosong, okupljaju se i Teya Dorini fanovi

N. O.
Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube
Ne stišava se bura nakon pobjede Teya Dore koja će predstavljati Srbiju ove godine na Eurosongu pjesmom "Lila Ramonda", a stvari su otišle toliko daleko da Breskvicini fanovi organizuju protest.

Već neko vrijeme na društvenim mrežama kruže pozivi na protest ispred RTS-a koji je zakazan za 9. mart, a kojim žele pružiti podršku Breskvici koja iako je bila najveći favorit u takmičenju, nije pobijedila.

Ubrzo po objavi skupa, uslijedio je odgovor fanova pobjednice te će se na istom mjestu i u isto vrijeme okupiti i oni koji podržavaju Teya Doru.

Screenshot/TikTok
Screenshot/TikTok

Kako je o pobjedniku u takmičenju odlučivao stručni žiri i publika, Breskvicini fanovi optužuju žiri da su je sabotirali - što se posebno odnosi na Mariju Šerifović te Sajsi MC koja joj je dodijelila 0 poena.

Breskvica je u emisiji Ami G show otkrila da neće prisustvovati ovom skupu, a njeni fanovi su čak kreirali i stranice na društvenim mrežama koje nose naziv "pravda za Breskvicu".

Uz sve to cijela situacija izazvala je brojne reakcije na društvenim mrežama, a na Twitteru se iščuđavaju, ali i ismijavaju proteste.
"Kad smo mogli da pišemo peticije da se Kasandra pusti iz zatvora, zašto ne bismo organizovali protest da Breskvica ide na Euroviziju?", upitao je jedan od korisnika ironično komentarišući buru nakon proglašenja pobjednika "Pesme za Evroviziju".