Predstavljen i spot
978

Mirza Selimović objavio emotivni duet "Avet" s Milicom Todorović

Klix.ba
Jedan od naših najuspješnijih mladih pjevača Mirza Selimović i njegova kolegica Milica Todorović prvi put su ukrstili svoje glasove i to u emotivnoj baladi "Avet" koja je danas ugledala svjetlost dana.

Svi oni koji su čuli pjesmu kazali su kako ih je ostavila bez daha već na prvo slušanje te kažu kako će tekst pjesme otopiti čak i najtvrđa srca, dok su vrhunski vokali pobjednika Zvijezda Granda ovoj numeri dali posebnu emociju.

"Posljednjih godina  desilo mi se nekoliko bržih pjesama, a kada je pjesma "Avet" došla do mene znala sam da je prava stvar i da je idealno vrijeme za jednu emotivnu baladu. Mirza je predivan mladić, a prije svega sjajan vokal. Mislim da će ljudima dodatno biti interesantno i to što smo oboje pobjednici najvećeg muzičkog takmičenja u regionu", kazala je Milica Todorović.

Milica i Mirza snimili su i spot za "Avet", a pjevačica se u njemu pojavila u nikad izazovnijem izdanju. Mirza je istakao da su Milica i on već dugo bili u potrazi za zajedničkom pjesmom, ali da su se tek sada kockice poklopile.

"Treća sreća. Tek sada su se  napokon uklopili i tajming i pjesma koja nas je oboje oduševila. Nismo željeli da snimimo nešto tek reda radi, već smo dugo tragali za pravom numerom. Milica je neko koga cijenim i poštujem i u vokalnom smislu, ali i kao osobu. Poseduje posebnu energiju i karizmu, jednostavno privlači pojavom", rekao je Mirza Selimović.

Muziku i tekst za ovu pjesmu radila je Aleksandra Milutinović, dok su aranžman radili Vladan Popović Pop i Marko Milatović. Spot je snimljen u režiji Toxic Produkcije iz Beograda.