Uoči "smaka svijeta"
50

Mirza Dervišević snimio singl "Početak kraja"

Klix.ba
Kalendar Maja prema kojem 21. decembra nastupa kraj svijeta izazvao je uzbuđenje širom svijeta, ali je i mnogima poslužio kao inspiracija za stvaranje umjetničkih djela. Mirza Dervišević je snimio i album inspirisan apokalipsom pod nazivom "Početak kraja".

Na albumu se nalazi 10 pjesama koje govore o kraju svijeta, a sve skupa čine jednu priču ljubavnog para koji se pita gdje će i šta će s njima tada biti.

Na našem portalu premijerno poslušajte pjesmu po kojoj album nosi naziv "Početak kraja" za koju će spot biti završen 15. januara. Album bi trebao izaći u prodaju 19. januara.

"Ja mislim da ovaj datum ili proročanstvo jeste da je to neki prelaz iz ove tame oko nas u veliko svjetlo u kojem dominira pozitivna energija. Ovim putem sam htio mladim ljudima da pošaljem poruku da mogu sami iskoristiti svoj talenat uz malo više truda i da nije sve crno u našoj državi kako se čini, te da se neke stvari mogu napraviti i bez sponzora", rekao je Mirza za Klix.ba.

Mirza se počeo baviti muzikom u svojoj 12. godini kada je prvi put uzeo gitaru u ruke. Od tada je usavršio tehniku sviranja, te počeo pisati pjesme. Tako su sve pjesme na albumu "Početak kraja" njegova djela, dok je aranžman radio Abudl Kerim Popaja.