|

Mirza Dervišević snimio singl "Početak kraja"

Mirza Dervišević snimio singl "Početak kraja"
50
Klix.ba
20.12.2012. u 09:42
25
komentara
50

dijeljenja
Mirza Dervišević snimio singl "Početak kraja"
Kalendar Maja prema kojem 21. decembra nastupa kraj svijeta izazvao je uzbuđenje širom svijeta, ali je i mnogima poslužio kao inspiracija za stvaranje umjetničkih djela. Mirza Dervišević je snimio i album inspirisan apokalipsom pod nazivom "Početak kraja".
Na albumu se nalazi 10 pjesama koje govore o kraju svijeta, a sve skupa čine jednu priču ljubavnog para koji se pita gdje će i šta će s njima tada biti.

Na našem portalu premijerno poslušajte pjesmu po kojoj album nosi naziv "Početak kraja" za koju će spot biti završen 15. januara. Album bi trebao izaći u prodaju 19. januara.

"Ja mislim da ovaj datum ili proročanstvo jeste da je to neki prelaz iz ove tame oko nas u veliko svjetlo u kojem dominira pozitivna energija. Ovim putem sam htio mladim ljudima da pošaljem poruku da mogu sami iskoristiti svoj talenat uz malo više truda i da nije sve crno u našoj državi kako se čini, te da se neke stvari mogu napraviti i bez sponzora", rekao je Mirza za Klix.ba.

Mirza se počeo baviti muzikom u svojoj 12. godini kada je prvi put uzeo gitaru u ruke. Od tada je usavršio tehniku sviranja, te počeo pisati pjesme. Tako su sve pjesme na albumu "Početak kraja" njegova djela, dok je aranžman radio Abudl Kerim Popaja.

Prijavi grešku


Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...