Muzika
1

Michelle Obama objavila hip-hop album

Klix.ba
Michelle Obama (Foto: AFP)
Michelle Obama (Foto: AFP)
Prva dama Sjedinjenih Američkih Država Michelle Obama omogućila je snimanje muzičkog albuma "Pjesme za zdraviju Ameriku" u okviru svoje kampanje koja se zove "Pokrenimo se".

Album hip-hop muzike ima 19 numera i na njemu gostuju muzičari Jordin Sparks, Ashanti i DMC. U prodaji će se naći sljedećeg mjeseca, javlja NBC News.

Michelle Obama je svoju karijeru prve dame posvetila poučavanju djece da se zdravo hrane i redovno vježbaju.

Ipak, supruga američkog predsjednika na albumu ne pjeva, niti repuje, već samo drži govor. U spotu za pjesmu "Everybody", koji je objavljen jučer, pojavljuju se i slavni Dr. Oz i Doug E. Fresh, a izvodi je Jordin Sparks.

"Jednostavni pokreti i ustajanje kako bismo plesali sjajan je način da budemo aktivni. Ujedinjujemo muziku i fizičku aktivnost kako bi se uključilo što više ljudi", objavila je organizacija "Partnerstvo za zdraviju Ameriku", koja zagovara projekt "Pokrenimo se".

U narednoj godini ova organizacija će objaviti 10 muzičkih spotova i distribuirati ih školama u New Yorku i drugim većim gradovima. Bit će tu raznovrsnih muzičkih žanrova, a cijeli album bit će moguće skinuti s interneta 30. septembra.