Nakon tri godine pauze
0

Michael Jackson planira koncert u Londonu

Sarajevo-x.com
Uprkos brojnim napisima po kojima je "jednom nogom u grobu", pop zvijezda Michael Jackson želi pokazati da se može "podići iz pepela", te najavljuje svoj veliki povratak koncertom u O2 areni u Londonu.

Legendarni pjevač koji je svoj posljednji nastup imao 2006. godine na dodjeli World Music Awards u ovom istom gradu, trebao bi imati spektakularni povratak, stoji u saopštenju na koje se poziva BBC.

Jacksonova posljednja turneja trajala je čak 12 godina, a na posljednjem nastupu razočarao je brojne obožavaoce koji su imali priliku čuti tek par stihova pjesme "We Are The World".

Arena O2 u Greenwichu na jugoistoku Londona mjesto je gdje je Prince 2007. pjevao 21 noć, a Britney Spears u junu održala osam koncerata.

Konferencija za medije povodom Jacksonovog koncerta održat će se u četvrtak, a slavni pjevač pokušat će ubijediti sve one koji ga vole da je i dalje u stanju nastupati u cjelovečernjem showu.

U toku 1996. i 1997. u okviru turneje pod nazivom "HIStory" posjetio je 58 gradova i održao 82 koncerta. Posljednji album izdao je 2001. godine.

Priče o njegovim ličnim, zdravstvenim i finansijskim problemima godinama kruže medijima, posebno nakon što je 2005. oslobođen optužbi za seksualno uznemiravanje djeteta. Taj proces trajao je cijela četiri mjeseca.

U aprilu će se na aukciji naći veći dio njegovog imanja s ranča Neverland koji je prodao. Ipak, uprkos svim nedaćama, Michael Jackson će ostati jedan od najuspješnijih muzičara koji su se ikada pojavili na svjetskoj sceni.