Turneja "Mi"
152

Merlin priredio spektakl drugu noć zaredom: Ljubljanska publika uglas pjevala "Bosnom behar probeharao"

N. C.
Foto: Željko Vidinović
Sarajevski muzički čarobnjak Dino Merlin održao je drugi koncert u Ljubljani te još jednom priredio spektakl za pamćenje.

Nakon devet godina, Merlin je sinoć oduševio publiku u prepunoj Areni Stožice, a vrhunski nastup bh. kantautor priredio je i večeras, drugu noć za redom.

Pjesmom "Da šutiš" otvorio je koncert, a potom su se nizali hitovi "Kad si rekla da me voliš", "Sve je laž", "Smijehom strah pokrijem uvijek", "Da je tuga snijeg"... Vrhunac večeri bilo je izvođenje pjesme "Bosnom behar probeharao", a ljubljanska publika uglas je pjevala ovu pjesmu s njim.

Merlin, iz godine u godinu i iz nastupa u nastup, pomiče granice i opravdava titulu jednog od najboljih umjetnika u regionu.

Više od dva i po sata publika je uživala u bezvremenskim hitovima muzičkog čarobnjaka koji je svojim fanovima priredio noć za pamćenje. Muzičko-scenskim spektaklom legendarni kantautor publiku je držao u euforiji do samog kraja.

Na veliku pozornicu Arene Stožice, Merlin je zadnji put stao 2015. godine u sklopu svjetske turneje "Hotel Nacional" koja je privukla gotovo milion posjetitelja na četiri kontinenta. I ovaj put u sklopu turneje "Mi", koja već odavno obara rekorde, Merlin je privukao brojne fanove iz regiona, ali i svijeta.