Održan žrijeb u Azerbejdžanu
0

Maya Sar u polufinalu Eurosonga sa četiri zemlje bivše Jugoslavije

Sarajevo-x.com
U srijedu je Baku, glavni grad Azerbejdžana, i zvanično postao grad domaćin ovogodišnjeg takmičenja za najbolju pjesmu Evrope.

Tokom specijalne ceremonije u Bakuu gradonačelnik Dusseldorfa, prošlogodišnjeg grada domaćina Eurosonga, je predao simboličan ključ gradonačelniku Bakua i time ozvaničio ceremoniju otvaranja Eurosong sezone 2012. Tokom ovog specijalnog show programa organizatori najvećeg muzičkog takmičenja na svijetu su otkrili i ovogodišnji slogan Evrovizije. S obzim da Azerbejdžan slovi kao "zemlja vatre", ne čudi da se ovogodišnji Eurosong održava pod temom “Light your fire”.

Za vrijeme manifestacije određeni su učesnici polufinalne večeri: Bosnu i Hercegovinu u Crystal Hallu pred 23.000 ljudi predstavljat će Maya Sar, koja će boje naše zemlje braniti u drugoj polufinalnoj večeri, u drugom dijelu večeri, zajedno sa: Hrvatskom, Turskom, Slovačkom, Slovenijom, Švedskom, Norveškom i Litvanijom. U prvom dijelu drugog polufinala nastupit će Srbija, Portugal, Makedonija, Bjelorusija, Malta, Ukrajina, Armenija i Bugarska. Prva polufinalna večer održat će se 22. a druga polufinalna večer 24. maja. Veliko finale bit će održano 26. maja 2012. godine.