Muzika
5

Maya Sar nastupila u Italiji na koncertu koji okuplja kantautore s Balkana

Piše: L. Č.
Nakon nastupa na Mittelfestu, Maya Sar je ponovo nastupila pred italijanskom publikom na koncertima u regiji Udine.

Pored svoje autorske pjesme "Novo more", posebno za ovu priliku Maya Sar je izvela i kompoziciju na italijanskom jeziku "Sponde" cijenjenog kompozitora Edoarda de Angelisa.

Projekat pod nazivom "Carmina Balcanica", čiji je inicijator maestro Valter Sivilotti, okupio je eminentne kompozitore i književnike iz Srednje Evrope i balkanske regije te kroz stihove i muziku objedinio sve ljepote različitosti koje potječu s ovih područja.

"Cilj koncerta je zapravo da ujedini kantautore i književnike iz srednje Evrope i područja Balkana. U pitanju je festival koji ima tradiciju već dvadeset godina, a ja sam pozvana da učestvujem kao kantautorica. Iskreno se nadam da će se ovaj projekat nastaviti i obuhvatiti ostale zemlje Balkana, a tematika, melodičnost i ritmika koje dominiraju u cijelom performansu od sat i po imaju dosta elemenata Balkana i Bosne i Hercegovine. Bilo bi mi drago i evo već radim na tome da pokušam organizovati da taj projekat vide i gledatelji u Bosni i Hercegovini", kazala je Maya Sar za Klix.ba.