Ispred pozorišta
43

Makedonski DJ Kiril Džajkovski priredio sjajan party u centru Sarajeva

I. S.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Makedonski DJ Kiril Džajkovski večeras je zagrijao atmosferu ispred Narodnog pozorišta Sarajevo te sjajnim nastupom počastio ljubitelje elektronske muzike.

On je nastupio u sklopu otvorenja 15. izdanja Omladinskog Filmskog Festivala. Na sceni mu se pridružila i muzičarka TK Wonder. Publika je uživala u singlovima "Jungle Shadow", "Raise Up Your Hands", "Primitive Science" itd.

Džajkovski je tokom 1980-ih s Milčom Mančevskim osnovao Bastion, prvi sastav elektronske muzike u Makedoniji. Kasnije je svirao sa grupom Leb i sol, s kojom je snimio dva albuma i išao na turneje po Balkanu i Evropi.

Tokom 1990-ih se preselio u Australiju i počeo da eksperimentiše sa zvukom, kombinujući moderne elektronske ritmove s tradicionalnom makedonskom muzikom.

Publiku Omladinskog Filmskog Festivala u narednim danima očekuju projekcije 59 filmova iz 14 zemalja na šest festivalskih lokacija. Osim toga, imat će priliku uživati u eventu koji organizuje Central Clubbing, kao i u nastupu benda Letu Štuke. Više detalja možete pronaći na web stranici.