Specijalna gošća
250

Madonna falširala na Eurosongu i uputila političku poruku o Izraelu i Palestini

Klix.ba
Svjetska pop kraljica Madonna večeras je svojim originalnim nastupom i s malo "falširanja" ukrasila finalnu večer Eurosonga u Tel Avivu. Također, nastup su obilježile zastave Izraela i Palestine na leđima njenih plesača.

Za vrijeme druge pjesme, Madonnu su okruživali plesači koji su na svojim leđima imali oslikane zastave Izraela i Palestine, što bi se moglo protumačiti kao Madonnina poruka da je najbolje rješenje za bliskoistočni problem obostrano priznanje i razgraničenje dvije države.

"Dvije države" je ideja koja je propala u više navrata, a uključuje punopravno formiranje države Palestine uz državu Izrael. Problem ideje su granice, jer se palestinske vlasti i Izrael ne slažu oko njihovog položaja.

Šezdesetogodišnja kraljica je prvo izvela "Like a Prayer", pjesmu iz 1989. godine koja se tada našla na istoimenom hit albumu. Nakon starog singla, Madonna je Tel Avivu poklonila i novu stvar pod nazivom "Future".

"Za mene ste svi pobjednici bez obzira na rezultat. Potrebno je mnogo odricanja da biste došli do ovoga. Morate vjerovati u svoje snove, slijediti ih, žrtvovati se", poručila je Madonna večerašnjim finalistima Eurosonga prije svoje izvedbe.