"Mogu okačiti kapu o klin"
0

FOTO+VIDEO / Loša s prijateljima proslavio objavljivanje novog albuma

Klix.ba
Dvanaest godina čekalo se na novi album Plavog orkestra, no fanovi su konačno dočekali nove pjesme Saše Lošića.
Loša je gostovao u "Glazbenom showu Dalibora Petka", gdje je hrvatskoj publici premijerno predstavio 11 novih pjesama sa albuma "Sedam".

"Osjećam se odlično. Nema depresije, album je izašao", rekao je Loša koji nije mogao vjerovati šta mu se događa u emisiji. Naime, na vratima studija pojavili su se Severina i producent albuma Nikša Bratoš, otpjevavši mu uz gitaru pjesmu "Od rođendana do rođendana".

"Taman sam mislio da sam siguran, a kad ono samopouzdanje mi je upravo palo. Iako smo prijatelji, čini mi se da ja nisam taj", rekao je Saša ne vjerujući šta mu je priredilo njegovo društvo.

"Album smo snimali tri i po godine. Događalo se to da mi Loša u ponedjeljak kaže da ide u Ljubljanu samo počistiti nešto u stanu i onda se vrati nakon četiri mjeseca", prepričavao je Bratoš dogodovštine sa snimanja.

Dobro raspoložena Severina sve vrijeme nije skidala osmijeh s lica, a Loši je dala i nekoliko savjeta.

"Trebale bi se proizvoditi ovakve Lošine kape s ugrađenom kosom. Mislim da bi to išlo, ko alva", rekla je pjevačica pričavši o tome kako je još kao dijete bila fan Plavog orkestra.

"Uvijek sam se htjela diviti ljudima koji su pisali pjesme. I kad sam ih upoznala i kad smo sarađivali, uvijek sam se htjela diviti kao kad sam bila dijete", rekla je Severina, a Loša je uzvratio: "Šta još čovjek može željeti nego da Seve priča o njemu na ovakav način, sad mogu okačiti kapu o klin", rekao je Lošić.

I Tarik Filipović je priznao da nema šanse da Loši neko skine kapu, a kad su i pokušavali izmicao je kao najbolji bokser.

U show su se javili i Dejan Aćimović, Tedi Spalato, Gego, Danilo Šerbedžija i Đelo Hadžiselimović, no Žerin dolazak bio je za pamćenje. Frontman Crvene jabuke došao je zamaskiran, preplašivši svog školskog kolegu.

"Mi smo uvijek bili untouchables", rekao je Žera, a Loša je otkrio da je za razliku od njega, Žera uvijek bio poželjan djevojkama i da je prvi vozio bijelog Golfa.

Lošu je iznenadio i dolazak Ivice Propadala, budući da je Teška industrija utjecala na njihov muzički ukus."Znao sam sve vaše pjesme napamet, a naročito 'Ala imam ružnu curu'", rekao je Lošić Propadalu.

Ipak, komentar Arsena Dedića najviše ga ostavio bez riječi. "Ako ti Arsen kaže da nisi bez dara, shvatam to kao veliki kompliment", rekao je Lošić.