Travnik
0

Letu štuke i drugi put na Code Music Festivalu

Sarajevo-x.com
Letu štuke
Letu štuke
Radio TNT i UG "Tolerancija" će 9. i 10. septembra u Travniku organizovati četvrti Code Music Fest, na kojem će nastupiti veliki broj muzičara iz BiH, Hrvatske i Srbije, a jedan od headlinera festivala je bend Letu štuke, koji drugi put nastupa na Code Music Festivalu.

"Na radost mnogih fanova Letu štuke će u Travniku predstaviti vedre i vesele note, te duhovite tekstove pjesama sa trećeg albuma 'Brojevi računa', koji je objavljen krajem maja ove godine", izjavila je Rahela Čabro, PR menadžerica festivala.

Naravno, popularni sarajevski bend će izvesti i velike hitove sa prethodnih albuma, tako da svi posjetitelji Code Music Festivala mogu očekivati jedan originalan balkanski pop-rock zvuk uz nezaboravan provod u strogom centru Travnika. Letu štuke će nastupiti na glavnom stageu u petak 9. septembra. Ulaz na sve koncerte i partyje organizovane u sklopu Code Music Festivala je besplatan.

Na četvrtom Code Music festivalu će nastupiti rock bendovi iz tri države uz lokalne bendove i regionalno popularne headlinere.

"Ove godine smo prvi put otvorili konkurs za demo bendove. Imali smo pedesetak prijava koje ispunjavaju uslove. Međutim, bili smo primorani da izaberemo samo deset. Moram da istaknem da su svi prijavljeni bendovi izuzetno kvalitetni, ali trenutno imamo ograničene logističke preduslove koji nam ne dozvoljavaju da ugostimo više bendova. Sigurna sam da će se to promijeniti do iduće godine, kada organizujemo peti Code Music Fest", napominje Rahela Čabro.

Demo bendovi koji će nastupiti na četvrtom Code Music Festivalu su: Baltazar - Pula, Billy andol - Sarajevo, Chill out - Travnik, Dede putra - Cazin, Filling Silence - Sarajevo, Garage in July - Osijek, Ispod crte - Travnik, Kevlar Bikini - Zagreb, Kuriri - Pirot, Polaroid Trip - Sarajevo i Rewolt - Zadar.

Pored nastupa demo bendova i headlinera, na festivalu će biti organizovan serijal after partyja za koje su zaduženi DJ Tucca i DJ Jasnima i nekoliko okruglih stolova na temu tolerancije među mladima. Inače, slogan ovogodišnjeg festivala je "Treba nam tolerancija", što ukazuje na želju organizatora za većom tolerancijom u BiH i regionu.

Više o četvrtom Code Music Festivalu možete pronaći na web-stranici www.cmf.tnt.ba.