9. februara
212

Lawrence Klein, jedan od najboljih hrvatskih DJ-eva, nastupit će u Sarajevu

Klix.ba
Lawrence Klein, trenutno jedan od najdarovitijih predstavnika hrvatske muzičke elektronske scene, predstavit će se u subotu, 9. februara, sarajevskoj publici u klubu Silver & Smoke.

Prošle godine je Lawrence kao DJ i kao promotor svoje organzacije RatCat osvojio čak pet nagrada Ambasador. Izabran je tako u tri najbolja hrvatska DJ-a, njegova večer Opposite proglašena je najboljom novom klupskom večeri u Hrvatskoj, RatCat je dobio nagradu za kolektiv godine i udruženje godine, a njihov ljetni projekt The Cave proglašen je hrvatskim konceptom godine.

Tajanstveni umjetnik iz Dalmacije promovirat će svoj originalni pristup elektronskoj muzici i na plesni podij tokom noći isporučiti će bogati set satkan od niza intrigantnih, melodičnih minijatura. Zvuk koji Lawrence Klein preferira je mračan i tajanstven. Silno je progresivan, a opet nježan i melodičan pa tom svojom potrebom da konfliktom između krajnosti izazove distorziju neprekidno opija publiku. Mimikom, kao i jezikom tijela, od publike skriva taj svoj kreativni nemir i nad pultom odaje dojam nekoga ko uživa u svakom trenutku spajanja s ljudskim bićima na plesnom podiju.

Djeluje i kao producent, a i odnedavno i kao A&R na labelu Simulation Records. Svirao je na Big Burn festivalu u Istanbulu gdje ga je uživo snimao poznati TV kanal Be-At, a u sklopu International Music Summita nastupao je i na Ibizi gdje je nastupio u kultnom Space Warehouseu, za Ibiza Sonica radio, a ove godine nastupit će s velikim Svan Vathom i apsolutnom lidericom elektronskog zvuka Ninom Kraviz na Sea Star Festivalu u Umagu.

Sarajevskoj publici će se predstaviti u klubu Silver & Smoke koji je nominovan među pet najboljih u regiji po izboru hrvatskog Ambasadora, u okviru programa Memorybox, platforme za predstavljanje zanimljivih DJ-eva i producenata koji u setove inkorporiraju svoju produkciju, pa se samim time i predstavljaju kroz svoje specifične muzičke izričaje, a kreću se u okvirima elektronske muzike koja je melodična i nije ograničena na samo jedan žanr.

Domaćin mu je Forniva, bh. DJ i producent koji je poznat po svojim melodičnim i groovy setovima koji se kreću od deep housea do melodic techna. Forniva radi kao A&R labela Lowbit Records iz Londona, a kvalitet njegove muzike prepoznali su i titani elektronske scene kao što su Ame, Black Coffee, Sasha, John Digweed, Guy J, Guy Mantzur, Steve Lawler, Dubfire, Nick Warren, Eelke Kleijn, Kollektiv Turmstrasse, D-Nox, Butch, Karmon, Loco Dice, Chicola, u čijim setovima se redovno nalaze njegov trake.

Vezani članci