{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kraljica romske muzike ponovo u Colosemu

S
3.8.2009. u 14:53
0
3
Kraljica romske muzike ponovo u Colosemu
0
Kraljica romske muzike ponovo u Colosemu
Esma Redžepova, Makedonka koju često nazivaju kraljicom romske muzike, proslavit će 66. rođendan sa svojim fanovima tako što će im pokloniti koncert u sarajevskom Coloseum Clubu, u subotu, 8.8.2009. sa početkom u 22 sata.
Ulaz na koncert je 5 KM, a za sve dame ulaz je besplatan. Rezervacija mjesta u Areni sa konzumacijom jela i/ili pića 40 KM.

Esma Redžepova je rođena u Skoplju u velikoj i relativno siromašnoj porodici sa šestoro djece. Sa 14 godina pozvana je da pjeva na školskom takmičenju talenata, koje je organizovalo Radio Skoplje. To je bila prekretna tačka u Esminom životu. Ne samo da je pobijedila u konkurenciji od 57 škola i osvojila prvu nagradu, već je na takmičenju upoznala Stevu Teodosievskog, vođu nacionalnog benda i svog budućeg supruga. Sa roditeljskim blagoslovom, odlazi na turneju sa ansamblom Steve Teodosievskog. Legenda kaže da je dom napustila sa samo jednim koferom u kojem je bila jedna haljina i jedan Čoček nošnja.

Uz svog supruga, kolegu i mentora odgojila je i obrazovala 47 napuštene djece, utemeljila je dom humanosti i muzike u Skoplju i održala 2.000 humanitarnih koncerata, a njen rad i život najbolje opisuju njene riječi: "Ja sam kosmopolita. Čovjek je samo gost na ovoj planeti, go na svijet dolazi i takav sa njega odlazi, sve granice su samo produkt čovječjeg uma. Hoću da budem svoja u svakom dijelu ove planete, moja misija je humana i tako će i ostati. Dobra djela moraju biti sastavni dio naših, ionako kratkih života."

Danas je Esma balkanska zvijezda. Održala je oko 8.000 koncerata na svim kontinentima. Pjeva na 20 jezika, a izdala je više od 60 albuma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: