Predstavljat će Srbiju
202

Konstrakta otkrila šta je tajna uspjeha njene pjesme "In Corpore Sano"

N. C.
Konstrakta (Screenshot: YouTube)
Konstrakta (Screenshot: YouTube)
Konstrakta je otkrila šta smatra da je tajna uspjeha njene pjesme "In Corpore Sano", kojom je pobjedila na "Pesmi za Evroviziju '22" te će predstavljati Srbiju u Italiji.

"Naučit ću se na popularnost koja mi je došla. Ja sam mislila, svakog čuda tri dana dosta, ali evo danas, peti dan, možda će biti i sedmi, splasnut će to sve, ali ja sam još uvijek 'Dženi, iz kraja', što bi rekla Jennifer Lopez", kazala je.

Potom je dodala da je više faktora utjecalo na uspjeh njene pjesme.

"Na izboru za 'Pesmu za Evroviziju' desilo se to, kada se sklopila slika i zvuk, nešto je kod publike kliknulo i mobilisala se široka publika da glasa, možda i ona koja inače ne glasa. Onda smo pobjedili s tom pjesmom i onda kreće ono, napravi se zamajac i to sad ide samo od sebe. Prosto, postalo je viralno. Što se same pjesme tiče, mislim da ona na razne načine pruža sadržaj za viral. Od tog vizuelnog, koreografije pljeskanja, do te neke slojevitosti u tekstu, do pratećih vokala, koji su malo čak etno, do promjene atmosfere i tako dalje i tako dalje", rekla je.

Dodala je da se podigla neka prašina oko pjesme.

"Izvedba s polufinala je dostigla 7 miliona pregleda, pretpostavljam da numeru guraju i ti algoritmi, pa su i oni neka tajna uspjeha gledanosti", navela je.

Konstraktina pjesma "In Corpore Sano" postala je pravi hit na YouTubeu. Ona je prva na listi najslušanjih pjesama u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i Hrvatskoj.