SARTR
21

Koncertom Lačnog Franza obilježena 21. godišnjica prvih poslijeratnih koncerata u Sarajevu

Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Kultna slovenačka grupa "Lačni Franz" održala je sinoć u punom Sarajevskom ratnom teatru (SARTR) prvi od dva najavljena koncerta.

Osnovna ideja koncerata Lačnog Franza je obilježavanje 21. godišnjice prvih poslijeratnih koncerata u Sarajevu koji su održani 24. i 25. aprila 1996. godine na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu i promocija novog albuma "Svako dobro“.

Dobrom muzikom, tekstovima i sjajnom atmosferom Zoran Predin i njegov Lačni Franz uspjeli su "vratiti sunce u naš dan".

U želji da ovu godišnjicu obilježe s publikom koja je prisustvovala na koncertima 1996. godine članovi benda su ih prije koncerta pozvali da se jave na mail adresu [email protected] uz poruku da će organizirati njihov dolazak na koncert i druženje sa bendom.

Oni koji su sinoć propustili koncert, imaju priliku u odličnoj svirci Lačnog Franza uživati večeras od 20:30 sati. Cijena ulaznice iznosi 20 KM i može se kupiti u prostorijama Sarajevskog ratnog teatra. Broj mjesta je ograničen.

Grupa Lačni Franz nastala je 1979. i uz neprekidno nastupanje po svim republikama nakadašnje Jugoslavije do 1994. godine snimila 11 albuma, kojima je kasnije dodala četiri kompilacije. Njihovu isključivo autorsku muziku kritika je proglasila "kabaretnim rockom", dok ih danas opisuje međunarodnom etiketom "hard indie".