Uz Arsena, Dadu, Tifu, Harija, Đuru...
98

Koncertni spektakl u povodu 50. godišnjice osnivanja Indexa

Klix.ba
Koncertnim spektaklom "Indexi: 50 godina", koji će se održati 23. novembra 2012. u dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu i dan kasnije, 24. novembra u Splitu, u dvorani KK Split, obilježit će se pedeseta godišnjica od osnivanja legendarne sarajevske grupe Indexi.

"Ovo je koncert posvećen legendama!", kaže Tomislav Kašljević, producent oba koncerta, koji će u Sarajevu u čast jednoj od najznačajnijih grupa naših prostora okupiti muzičare i nekadašnje članove Indexa i ponajbolje pjevačke zvijezde iz cijele regije.

Tako će Fadil Redžić doputovati iz SAD-a, Kornelije Kovač iz Srbije, Neno Jurin iz Slovenije, Ranko Rihtman iz Izraela, Miroslav Šaranović iz Njemačke, Peco Petej i Enco Lesić iz Hrvatske i naravno, tu su Ismet Nuno Arnautalić, Muris Varajić, Neno Jurin i drugi članovi kultnih Indexa.

U čast Indexima na sarajevskom koncertu će zapjevati Arsen Dedić, Dado Topić, Tony Cetinski, Maya Sar, Tifa, Kaliopi, Amira Medunjanin, Željko Bebek, Hari Varešanović, Massimo, Boris Novković, Branko Đurić-Đuro i mnogi drugi vrhunski pjevači.

"Predstojeći koncerti, a posebno ovaj sarajevski, koji je pravi rođendanski koncert Indexa, zapravo su kruna dugogodišnjeg muzičkog projekta Indexi i prijatelji, koji godinama puni dvorane širom regije, a cilj nam je da koncertom odamo počast velikoj grupi, koja, nažalost, više ne postoji i, naravno, u mislima s preminulim članovima Indexa Davorinom Popovićem, Bodom Kovačevićem, Đorđem Kisićem i drugim članovima grupe koji više nisu među nama", zaključuje Kašljević.

Unatoč svim ovim godinama Indexa žive danas i pjesme koje će na velikom koncertu izvoditi poznati pjevači iz cijele regije, odavno su već postale hitovi naših prostora - "Sanjam", "Svijet u kojem živim", "Bacila je sve niz rijeku", "Sve ove godine", "Da sam ja netko", "Balada", "Ti si mi bila u svemu naj" i "Jutro će promijeniti sve" samo su neke od njih.

Ulaznice za predstojeći koncertni jubilej u pretprodaji se mogu nabaviti na sljedećim prodajnim mjestima: plato Skenderija, blagajna BKC-a, Ferhadija, poslovnice Centrotransa i prodajna mjesta sistema Kupikartu.ba.

Pokrovitelj koncerta je Grad Sarajevo.