Muzika
0

Koncert povodom desete godišnjice smrti princeze Diane

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Tom Jones i P. Diddy 1. jula će se pridružiti muzičarima koji će nastupati na koncertu organiziranom povodom obilježavanja desete godišnjice smrti princeze Diane na londonskom stadionu Wembley.

Ovaj događaj organiziraju Dianini sinovi, prinčevi William i Harry. Kada su prošle godine u decembru najavili ovaj koncert, rekli su da njime namjeravaju obilježiti godišnjicu smrti svoje majke, ali ujedno i proslaviti njen život i sva njena dostignuća.

Svoj umjetnički doprinos ovoj manifestaciji dat će, između ostalih i kanadska pjevačica Nelly Furtado, Will Young, Roger Hodgson, Elton John, Duran Duran, Bryan Ferry, Joss Stone, Kanye West, Take That i mnogi drugi.

Planirana je i izvedba engleskog Nacionalnog baleta koju je režirao Andrew Lloyd Webber. Ovaj događaj prvi je muzički spektakl koji će se održati na novom stadionu Wembley, a prenosit će se u više od 140 zemalja širom svijeta.

Organizatori predviđaju da će cjelokupni događaj trajati 4 do 5 sati, a najavljen je i kratki govor oba princa.

Dan održavanja koncerta, 1. juli je ustvari i Dianin rođendan. Ove godine princeza bi proslavila svoj 46. rođendan.

Svi ostvareni prihodi od prodaje ulaznica namijenjeni su dobrotvornim organizacijama koje je princeza Diana intenzivno podržavala.