Koncert Gorana Bregovića na Bijeloj tabiji u Sarajevu će biti održan ovog ljeta

Piše: M. N./Klix.ba
19.2.2019. u 18:47
624
106
Koncert Gorana Bregovića na Bijeloj tabiji u Sarajevu će biti održan ovog ljeta
624
Koncert Gorana Bregovića na Bijeloj tabiji u Sarajevu će biti održan ovog ljeta Foto: I.Š./Klix.ba
Koncert bh. muzičara Gorana Bregovića pod nazivom "Tri pisma iz Sarajeva", koji je trebalo da bude održan prošlog ljeta na Bijeloj tabiji u Sarajevu, bit će održan ove godine.
Kako je Klix.ba ranije objavio, koncert je trebalo da bude održan tokom ljeta 2018. godine, ali Gradska uprava Sarajeva nije ispunila obećanje da će prostor Bijele tabije biti uređen do tada.

I dalje se kao datum koncerta razmatra početak Sarajevo Film Festivala. Prema ranijim najavama, u koncertu je trebala učestvovati i Sarajevska filharmonija, ali to nije potvrđeno za ovu godinu. Ukoliko to ne bude izvodljivo, zamjena bi bila Praška filharomija.

Nakon prošlogodišnje najave veliki broj svjetskih medija je iskazao interesovanje za praćenje koncerta te je bilo i nekoliko zahtjeva za prijenos koncerta uživo.

Ovih dana Brega je u svom rodnom gradu, a iskoristit će vrijeme i da uživa na Jahorini. u BiH je stigao nakon okončane turneje u Rusiji.

Podsjetimo, album "Tri pisma iz Sarajeva" je postigao veliki uspjeh u svijetu, a posebno u SAD-u gdje je bio prvi na listi najprodavanijih CD-ova iTunesa. Album je inspirisan kršćanstvom, judaizmom i islamom. Šalje poruku mira, uzajamnog razumijevanja i predstavlja kulturne razlike kao nešto što bi trebalo da cijenimo. Također, predstavlja multikulturalnost i multietničnost Sarajeva.

Sastoji se od 11 pjesama, a na njemu se pojavljuje svjetski poznati Rasahid Taha iz Alžira, Asaf Avidan iz Izraela i Bebe iz Španije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (106)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: