Novogradski dani
46

Koncert Divljih jagoda večeras na Dobrinji

Klix.ba
Ispred dvorane "Dobrinja" večeras će u okviru 21. tradicionalne manifestacije Novogradski dani 2017 biti održan rock koncert grupe Divlje jagode.

Po prvi put nastupit će pred novogradskom publikom izvodeći svoje poznate hitove među kojima su "Krivo je more", "Motori", "Jedina moja", "Šajla", "Kap po kap" i mnoge druge.

Kao predgrupa na koncertu će nastupiti sarajevski bend Lokomotiva koji će prirediti uvertiru dobrog provoda za posjetioce, prije izlaska popularnog rock sastava.

Muzički sastav grupe Divlje jagode ima dugu historiju. Nastali su davne 1978. godine, od kada su izdali 12 albuma i prodali preko 4.000 000 nosača zvuka. Zanimljiv je podatak da je sadašnji klavijaturist Deep Purplea, Don Airey, bio klavijaturist engleske inačice Divljih jagoda, odnosno Wild Strawberries i da je svirao klavijature na istoimenom albumu.

Kroz historiju Divljih jagoda prošla je plejada odličnih muzičara i svi su na svoj način ostavili trag i pridonijeli različitošću zvuka Divljih jagoda, s finalnim pečatom Zeleta Lipovače. Zele Lipovača je autorski i svirački stup, ali i lider, nezaobilazna konstanta Divljih jagoda, čija se gitarska sola ne slušaju, nego pjevaju.

Sa dvanaest studijskih albuma, stotine pjesama i na desetke klasičnih hitova Divlje jagode danas nadilaze i granice i vrijeme, jer fanovi ih s jednakim uzbuđenjem prate i danas, kao što su to radili početkom osamdesetih.

Koncert počinje u 21 sat.