Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Damir je najgori a najforsiraniji pjevač sevdalinke u Bosni. Znamo zbog čega je forsiran, babo na tv, tetka na tv, onda non-stop dedu uzima u usta. Mislim da se Zaim rahmetli okreće u grobu. Kad bi znao da ovaj davež pjeva sevdalinku, čovjek bi ustao iz groba da ga zaustavi. Damire, bez terorisanja raje, molim te!!!
On fakat ne zna pjevat\'..Mislim, sve je to ok, novi aranzmani necega sto je neko vec uradio..Pa sine, smisli nesto svoje, lako se kititi tudjim talentom ali ipak na kraju svega on ne zna da pjeva i njegovo ono \"suzeno grlo\" prilikom pjevanja iritira..
Ne kenjaj. Ovakve muzike se jarane treba stiditi. Zato nam i jeste ovako kako nam je. Gajimo primitivizam i prkos, a za golog smo k.u.r.c.a.
a Trija vise nema! Sad moze mahati usima.
Izgleda da je sevdah umro s rahmetli Safetom ... želim reći da je tip što se tiče pjevanja ispod prosjeka pa u Tuzli ćeš naći barem deset boljih vokala ... pogledaj samo Mariju Šestić kako pjeva sevdalinku, može mu biti profesor s pola snage ... kakve vražije veze ima pjevanje s Kapijom? Kad će se u ovoj zemlji jednom isticati kvalitet a ne neki marginalni faktori ... ovo je fakat smijurija ... ccc
@Tuzlak Ja ću ti objasniti.Ono što Damir Imamović izvodi nije samo muzika,to je istovremeno živa tradicija,kako porodična tako i stilska(govoreći o sevdahu).Momak već sad predstavlja nacionalno blago i pravi je kulturni ambasador svoje zemlje.Izraz lik je iz srpskog žargona,pa ako ga u beogradu ne zovu tako nemoj ni ti.Pjevanje pri čemu glas jednim dijelom struji kroz nosnu šupljinu se zove nazalno i ono je jednim dijelom njegov zaštitni znak isto kao što je bilo zaštitini znak i njegovovog djeda rahmetli Zaima Imamovića.Danas 25.05.2010 petnaest godina poslije tuzlanske kapije sjeti se ČOVJEČE IZ TUZLE gajiš li ti ikakvu porodično-bosansku tradiciju.Ako je ne gajiš ili nemaš SAVJETUJEM TI DA POČNEŠ.Sretno i tebi i meni i svima nama. P.S. NOTA BENE(na latinskom znači-UPAMTI DOBRO).
Stvarno mi nije jasno odakle toliko interesovanje za ovog lika, treba prvo naučiti pjevati (ne kroz nos) pa onda izaći pred publiku ... ccc