Od repera do youtubera
73

Koga mladi iz Srbije priželjkuju za nastup na dočeku Nove godine: Evo ko je favorit

N. O.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Udruženje srednjoškolaca iz Srbije organizovalo je glasanje za odabir pjevača koji će nastupiti na dočeku Nove godine u Beogradu, a prema rezultatima mladi najviše priželjkuju legendarnog Čolu dok su drugo i treće mjesto zauzele Aleksandra Prijović i Ceca.

Udruženje srednjoškolaca "I mi se pitamo" u okviru kampanje "I ti se pitaš" kojom žele potaknuti mlade da izađu na izbore sprovelo je "glasanje" za izvođača koji treba nastupiti za doček Nove godine u Beogradu.

Simulirali su glasanje kakvo je na biračkom mjestu, a cilj je bio da ih temom privuku i potaknu da glasaju na predstojećim decembarskim izborima.

Na Instagramu su tako podijelili rezultate glasanja mladih, a pobjednik ovih "izbora" je Zdravko Čolić s 36,9 posto glasova. Prate ga Aleksandra Prijović s 15 posto, a treće mjesto osvojila je Svetlana Ražnatović Ceca s 13 posto.

Na listi su se našli i Crni Cerak i Desingerica koji su imali po 8,6 posto glasova, uslijedio je youtuber Čoda 19a s 6,5 posto, a isti postotak glasova imao je Aca Lukas. Posljednja na listi je Jelena Karleuša s 4,5 posto.

"Nadam se da ste se zabavili, nešto novo naučili, shvatili da izbori nisu nešto čega se treba plašiti i da se i mi pitamo, kako za izvođače tako i za prave izbore", poručili su uz objavljene rezultate na Instagramu iz udruženja.