Govorila u Klix Studiju
221

Karić: Nemam ništa protiv Tonyja Cetinskog, samo bih uz njega predložila i neke naše pjevače

N. O.
Benjamina Karić tokom gostovanja u Klix Studiju s Emelom Burdžović osvrnula se i na koncert Tonyja Cetinskog zbog kojeg je bila na meti kritika tvrdeći da je isključivi razlog otkazivanja proceduralna greška te da nije podlegla pritisku javnosti.
Uzevši u obzir da je gradonačelnica ranije pojasnila kako je koncert otkazan iz "proceduralnih razloga", na pitanje da li bi on bio pravi odabir da je sve to bilo uredu kazala je da joj je teško odgovoriti sa "da" ili "ne".

"Ja mislim da i Grad Sarajevo i BiH ima izuzetno dobre i kvalitetne pjevače, ista stvar je u regiji. Naše komšije imaju sjajne pjevače i sjajne bendove. Za doček Nove godine mi smo se potrudili da prvenstvo damo domaćim", započela je Benjamina.

Potom je ipak kazala da je proceduralno bilo sve u redu, "nikakav problem ne bi bio da nastupa Tony Cetinski" tvrdeći da nije bila pod utjecajem reakcija javnosti.

"Možete mene pitati šta je moje mišljenje, ja uvijek volim naše bh. mlade nade. Ja bih recimo samo uz Tonyja Cetinskog zamolila da to budu i mlade nade muzičke scene Bosne i Hercegovine", navela je Karić.

Naglasila je kako nije bila organizator pa se nije miješala u cijeli proces izbora.

"Volim sve ono što je bosanskohercegovačko i to mi je prvo bez obzira na sve. Tako nekako osjećam u duši i ne mogu drugačije govoriti", dodala je.

Još jednom je istaknula da je razlog otkazivanja bio "isključivo proceduralne prirode".

"Moj zadatak kao gradonačelnice Sarajeva je da uvijek vodim računa o procedurama. Znate, treba poslije mandata prošetati ulicama Sarajeva - čista obraza i pozdraviti se sa svojim prijateljima i komšijama", kazala je gradonačelnica u nastavku.

Pojasnila je da je "koincidencija" da je problem s procedurama otkriven nakon burnih reakcija javnosti.

"Da se moglo sve zakonito i uredno realizirati ne bi bilo problema. Ovdje se ne radi o Tonyju Cetinskom - da je bilo koji drugi pjevač bio bilo bi isto", zaključila je Karić.