Svjetska turneja
0

Joss Stone održala koncert u lokalnom baru u Sjevernoj Koreji

Klix.ba
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Britanska pjevačica Joss Stone nastupila je u jednom baru u Sjevernoj Koreji, što je sastavni dio njenih nastojanja da zapjeva u apsolutno svakoj zemlji na svijetu.

Fotografi su ovu umjetnicu iz Devona snimili kako pjeva u baru u glavnom gradu Sjeverne Koreje Pyongyangu i kako šeta različitim lokacijama u gradu, prenosi BBC.

Joss Stone je najavila svoju posjetu Sjevernoj Koreji u okviru svoje Total World Tour turneje, a već je u sklopu ove serije koncerata nastupala u Siriji. Ona je na Instagramu napisala da je čak naučila i jednu korejsku pjesmu za put.

"Učim pjesmu 'Arrirang' koja spada u grupu nacionalnih pjesama Sjeverne Koreje", piše u opisu njenog posta.

Pjevačica je rekla da joj je Simon Cockerell, turistički vodič u Sjevernoj Koreji, pomogao da uđe u ovu zemlju. Također, ona se sastala i s britanskim ambasadorom u Sjevernoj Koreji Colinom Crooksom.

Zanimljivo je da je State Department već ranije izdao proglas u kojem se zabranjuje Amerikancima da posjećuju Sjevernu Koreju zbog, kako navode, ozbiljnog rizika od hapšenja i dugotrajnog pritvora za američke državljane.

No, britanskim građanima nije zabranjen ulazak u Sjevernu Koreju, ali Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije savjetuje svojim građanima da izbjegavaju putovanja u ovu azijsku državu osim ako su izuzetno bitna.