Lijepa Splićanka
7

Jelena Rozga iskreno o Magazinu, novim pjesmama i odnosu s kolegama

S.H.P.
Foto: Petar Vilović
Foto: Petar Vilović
Jedna od najljepših pjevačica hrvatske muzičke scene Jelena Rozga nedavno je objavila spot za svoju novu pjesmu "Sveto pismo". Pjevačica je za Klix.ba govorila o svojim pjesmama, beauty rutini, ali i poslovnim planovima koji je čekaju u 2020. godini.

Jelena nam je odmah na početku razgovora kazala da je tekst numere "Sveto pismo" vraća na početke njene karijere te da pored toga ona nosi jaku poruku i emociju.

"Kada smo radili ovu pjesmu, često smo znali sebi postaviti pitanje: Da li je ljubav dovoljna? Da li doista sve može da se preživi samo ako ima dovoljno ljubavi?", kazala je Jelena i dodala kako su reakcije na ovu pjesmu i više nego dobre.

No, pjesma koja je Jeleninom srcu posebno draga je "Moje proljeće". Često ističe kako joj je ova pjesma koju je napisala njena kolegica Emina Jahović najdraža koju je snimila u karijeri. "Moje proljeće" je oborila rekord po broju pregleda svih Jeleninih pjesama. Pjesmu je posvetila svim ženama koje su proživjele ljubav, bol, sreću i tugu.

"Ta pjesma je moja. Dotakla me je na prvo slušanje i u meni probudila emociju koja je doista posebna. Mnoge pjesme u karijeri su na mene ostavile snažan trag i utjecaj, ali emocije koje je izazvala ova pjesma su nešto što ne mogu riječima opisati", rekla je.

Početak karijere, balet i Magazin

Jelena je započela svoju karijeru kao dijete i to baletom za koji je imala veliki talent. Balet je, kako kaže, naučio disciplini koja je važna za mnoge segmente života. No ipak, ljubav prema muzici je prevagnula pa je lijepa Splićanka još u tinejdžerskim godinama napustila balet zbog grupe Magazin.

Budući da je postala pjevačica svoje omiljene grupe, to joj je dalo veliki vjetar u leđa da se bori i uspije. Nakon toga Jelenina je karijera išla samo uzlaznom putanjom.

"Oduvijek sam željela biti pjevačica. Sjećam se da sam gledala grupu Magazin na televiziji kao dijete i rekla sam 'ja ću pjevati u Magazinu'. Toliko sam to željela. Moja porodica i danas to prepričava, jer šta dijete zna. Ali ovo dijete je znalo (smijeh). Kada sam prvi put stala na binu, nije mi bilo važno što me niko ne poznaje i koliko ljudi ima ispred mene, svijet je bio moj. Ja volim svoj posao i muziku, i ne bih ga mijenjala ni za šta na svijetu. Muziku živim i imam sreću da u životu radim ono što volim", rekla je lijepa Splićanka.

U grupi Magazin ostala je do 2006. godine, nakon čega su se ona i Tonči Huljić rastali i ostali u prijateljskim odnosima. Iako je puno riskirala ovom odlukom, njene nove pjesme brzo su došle do srca publike. Za sve je, kaže, bila potrebna volja, trud, vrijeme, odvažnost i malo sreće.

Za uspjeh u muzičkom poslu potrebno je podnijeti i određene žrtve, no sve to postane nevažno, kaže Jelena, kada počnete uživati u plodovima svog rada.

Ono po čemu je Rozga prepoznatljiva jeste i da privatnost i ljubavni život čuva daleko od očiju javnosti te da se nikada, ali nikada ne upušta u javne polemike.

"Mi kolege se često srećemo na nastupima u različitim gradovima, nekada dijelimo i istu binu i meni je normalno da imamo dobre odnose. Trudim se da budem korektna osoba, prema svima u životu, ne samo prema kolegama. Meni je prijateljstvo svetinja i poštujem korektne i poštene ljude".

Beauty rutina

Osim toga, Jelena je jedna od rijetkih estradnih ličnosti koja od početka karijere na sebi nije mijenjala apsolutno ništa. Naučila je voljeti i prihvatiti sebe baš onakvom kakva jeste pa se zbog toga nikada nije okrenula estetskim zahvatima. Danas važi za jednu od najljepših regionalnih pjevačica. Našim čitateljkama Jelena je odlučila otkriti svoju dnevnu beauty rutinu.

"Za zdrav izgled moje kože zadužen je dr. Nola, a i ja doprinosim odabirom kvalitetnih kozmetičkih preparata koji odgovaraju mom tipu kože. Ono što uradim svako jutro i veče je čišćenje lica, potom nanosim bogatu i hranjivu kremu za hidrataciju kože, a onda na područje oko očiju stavim blagu kremu koja će dodatno hidrirati i njegovati taj osjetljivi dio. Tijelo uvijek prije spavanja namažem hidratantnom kremom, a ako imam vremena uradim i piling", otkrila nam je Jelena.

Pitali smo je i kakva je Jelena Rozga kada se isključe svjetla reflektora te ima li možda nekih neostvarenih želja.

"Volim sve što može voljeti jedna obična žena. Šetnju, smijeh, druženje s prijateljima, modu, lijepu hranu i sve te zapravo male stvari koje me uvijek čine Jelenom. Što se tiče neostvarenih želja, pa svaki čovjek ih ima, no to ne znači da se neće ostvariti u budućnosti. Sve želje koje sam imala jednu po jednu sam ostvarila", kazala je Rozga.

Na kraju našeg razgovora Jelena nam je kazala da je trenutno u studiju u kojem snima pjesme za akustični album koji će izaći na proljeće. U međuvremenu je očekuje i dosta nastupa u regionu te se nada da će i ove godine nastupiti u svom, kako kaže, divnom Sarajevu.