Fanovi razočarani
0

Jackson promijenio datume koncerata u Londonu

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Pop zvijezda Michael Jackson, o čijim zdravstvenim i finansijskim problemima mjesecima bruje mediji, svoju povratničku turneju bio je najavio za juli ove godine, ali su promoteri koncerata u srijedu navečer objavili promjenu zakazanih datuma nastupa.

Na samom početku turneje Jackson je zakazao četiri koncerta u londonskoj O2 areni. Kompanija AEG Live objasnila je kako je pjevač zaključio da mu treba više vremena za probe, te je prvi nastup, prethodno zakazan za 8. juli, pomjeren za 13. juli. Preostala tri nastupa neće početi prije marta 2010.

Obožavatelji koji su doslovno razgrabili ulaznice ne bi li svjedočili velikom povratku kralja popa, nisu nimalo oduševljeni, a o pomjeranju koncerata obaviješteni su putem e-maila. Naravno, neki su izrazili svoje negodovanje, a drugi opet podršku velikom profesionalcu, saznaje BBC.

"Rezervisao sam karte za avion iz Kanade", požalio se jedan od fanova. "Ja se moram vratiti kući 9. jula. Zaista mi se to ne sviđa", napisao je drugi. "Kakav se napredak može ostvariti u sedam dana?" pitala je jedna Pam.

Koncerti koji su pomjereni:

  1. juli - pomjeren na 13. juli 2009.
  2. juli - pomjeren na 1. mart 2010.
  3. juli - pomjeren na 3. mart 2010.
  4. juli - pomjeren na 6. mart 2010.

Predsjednik promotorske kuće AEG Live Randy Phillips izjavio je da su datumi promijenjeni na insistiranje Jacksona i njegovog kreativnog direktora Kennyja Ortege.

"Kenny i Michael su obojica kreativci i prefekcionisti", kaže Phillips koji je prenio i izvinjenje razočaranim obožavateljima.

A ovako je izgledala najava spektakularnih koncerata: