Muzika
40

Ivana iz Čoline pjesme: Uz pjesmu "Čaje šukarije" ću biti u mislima i srcu sa Sarajlijama

Piše: E.S.H.
Ivana Legin
Ivana Legin
Mediji iz regiona su nedavno pisali o Ivani Legin i prisjetili se djevojčice iz Čoline pjesme, ali i malene glumice iz filma "Kuduz" u kojem je Ivana igrala Amelu. Pjegava djevojčica koja je sa Zdravkom Čolićem otpjevala pjesmu "Čaje šukarije" danas je u tridesetim godinama i živi u Australiji.
Ivana Legin (Foto: Devika Bilimoria)
Ivana Legin (Foto: Devika Bilimoria)
Ivana je za Klix.ba govorila o odlasku u Australiju, njenom životu tamo, ali se prisjetila i njenih uloga po kojima je postala poznato u cijeloj bivšoj Jugoslaviji.

Bila je drugi razred osnovne škole kada je počeo rat, tada je napustila rodno Sarajevo i izbjegla u Beograd, kasnije u Zagreb, pa u Rusiju. Njen put je završio u Australiji gdje je stigla krajem 1995. godine sa bratom Viktorom i roditeljima, majkom Biljanom i ocem Stanislavom.

O činjenici da je se ljudi sjećaju kao djevojčice iz Čoline pjesme i filma "Kuduz", Ivana nam je rekla da je divno znati da je lijep i značajan dio njenog života ostao u sjećanjima mnogih ljudi.

"Ali moram priznati, jos uvijek sam iznenađena tom činjenicom jer su prošle skoro 22 godine od svega toga. Trenutno živim potpuno drugačijim životom, tako da kad se pojavi interes u medijima o meni ponovo se prijatno iznenadim", kazala nam je Ivana.

Diplomirala je na Fakultetu za film i televiziju, a trenutno radi kao pruducentica i režiserka.

"Gluma mi je hobi, u tome uživam i previše je volim da bi mi postala rutinski posao. Tako da se odazivam na uloge u kratkometražnim filmovima, videospotovima ili predstavama", rekla nam je Ivana koja već duže vrijeme radi na jednom dječijem projektu i trenutno snima dječije pjesme. U zadnje 22 godine, u rodno Sarajevo je došla pet puta.

"U pitanju je daljina, da nema preko 20.000 kilometara bila bih tu svake godine, jer Sarajevo će uvijek biti moj rodni grad kojeg puno volim. Uvijek kada putujem tražim mjesta koja me podsjećaju na Sarajevo", nostalgična je ova, sada 31-godišnjakinja.

Ivana se sa Zdravkom Čolićem srela poslije njegovog koncerta u Melburnu 2008. godine. Taj susret je bio iznenađenje za Čolu, ali je bilo i emotivno, prisjetila se Ivana. Neradni dan su proveli sjećajući se zajedničkih trenutaka.

"Čoli i meni je bilo drago da se poslije toliko vremena sretnemo, a meni je posebno drago sto sam mogla da se podsjetim na lijepe uspomene. Upoznala sam Zdravka kroz dječije oči, a sada kao odrasla osoba imala sam priliku da mu dodam neku drugu dimenziju" ispričala nam je.

Zdravko Čolić i Ivana Legin
Zdravko Čolić i Ivana Legin

Pitali smo je i da li dolazi na Čolin koncert koji će se održati 29. novembra u Sarajevu.

"Zar ima koncert? Nisam znala. Da je bliže bila bih tu. Ali drago mi je da će sarajevska raja uživati u njegovim pjesmama i njegovoj energiji. Moje Sarajlije koji budete na koncertu, znajete da ako bude bila pjesma Čaje šukarije na koncertu da sam sa vama u mislima i u srcu", poručila je Ivana Legin na kraju razgovora.