Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nuno se u zadnje vrijeme raspisao o zlatnom dobu nasih muzicara i bendova. i moze pisati sta god hoce, jer sve je manjke svjedoka, ali on je u svemu tome bio samo slucajni prolaznik. Ne treba zaboraviti da je 60/70 godina svirao ko je imao instrumente, a ne ko je znao.
Institucija bili i ostali. Nekad naleti neka pjesma na radiju a meni se u sjecanje vrati stari sa svojom Zastavom kako vozi i pjevusi dok putujemo, tacno k'o da sam opet s njim. Cesto se pitam hoce li ista ostati tako upecatljivo od ove moderne muzike.
Kako smo samo nisko pali.
Slušati Indexe uživo, plesati sa djevojkom uz njigovu muziku u Domu mladih, Slozi ili Fisu, neprocjenjivo! Može mi biti žao papaka i seljaka, današnjih novih stanovnika Sarajeva koji to nisu osjetili i zauvijek ostali zakucani na cajke koje smatraju vrhuncem umjetnosti...
Ne znam kako vi u 18% SDA mahale, pretpostavljam da u prošlosti i nostalgiji utehu tražite, ali ja se lično, dok gledam ove piliće kako rastu, pitam šta je sada i šta će biti u budućnosti, a ne šta je bilo u prošlosti. Indexe volim da čujem - na gramofonu i kad sam sam kod kuće sa čašom nekog dobrog pića u ruci. Tek tada može, ono što bi Balaš rekao, "prate me duhovi k'o gladni vukovi".
bilo je nekad kvalitetne muzike..
Indexi = Sarajevo
Najbolji bend svih vremena.