Legendarna grupa
105

Iron Maiden stiže u Zagreb iduće godine i obećava fantastičan show

Klix.ba
Legendarna britanska heavy metal grupa Iron Maiden iduće godine kreće na evropsku turneju "Legacy of The Beast", a među brojnim koncertima u poznatim dvoranama i na stadionima, 24. juli rezervisan je za koncert u Areni Zagreb.

Ljubitelji heavy metala iz naše zemlje koji su odrastali uz Maidenove hitove moći će iskoristiti ovu priliku da uživaju u onome što na sceni mogu proizvesti samo Steve Harris, Adrian Smith, Dave Murray, Janick Gersa, Nick McBrain te Bruce Dickinson.

Turneja "Legacy of The Beast" počinje 26. maja 2018. koncertom u Talinnu, a završetak je planiran 10. augusta u Londonu.

Ova turneja inspirisana je Maidenovom mobilnom igrom i stripom pod istim nazivom "Legacy of The Beast". Tako će i pozornica i scenografija na koncertima, kako su najavili organizatori, uključivati nekoliko različitih i međusobno povezanih svjetova te brojna iznenađenja.

"Uživamo raditi na ovaj način iz mnogo razloga, između ostalog i zato što bend ima priliku svirati, kako novi materijal, tako i starije hitove koje fanovi žele čuti. Temu ove History/Hits turneje odlučili smo temeljiti na naslijeđu imena 'Legacy Of The Beast' koje savršeno služi svrsi dajući nam prostora da budemo kreativni i dobro se zabavimo. Ne želim odati previše, ali radimo na nekoliko različitih scenografskih setova, a sve u skladu s tradicijom Maidena pa se nadamo priuštiti našim fanovima fantastičan doživljaj kada dođu vidjeti ovaj vrlo poseban show", rekao je menadžer grupe Rod Smallwood.

Prodaja ulaznica počinje 24. novebra, a pretprodaja za članove fan kluba 20. novembra. Više informacija dostupno je na web stranici Maidena.

Ulaznice za koncert u Zagrebu mogu se kupiti putem Eventima od 24. novembra.