Davne 1991. godine
48

Intervju Kurta Cobaina objavljen nakon 27 godina

Klix.ba
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Jedan od najboljih muzičara svih vremena Kurt Cobain samo nekoliko dana prije izlaska Nirvaninog albuma "Nevermind" dao je intervju 21-godišnjem studentu Robertu Lorussu.

Intervju je urađen 1991. godine, a on je snimku ovog intervjua objavio tek ovog mjeseca, 27 godina kasnije.

"Ovo je jedan grozan intervju. Ne glumim samodopadnu skromnost kada ovo kažem jer je ovo užasan intervju po svim novinarskim standardima", napisao je Robert u tekstu u sklopu kojeg je objavio i audio snimku intervjua s Kurtom.

Robert smatra da su njegova pitanja bila jako loša jer je slabo obavio istraživanje, ali je intervju objavio jer su ga prijatelji na to nagovorili i zbog toga što je dio historije.

Kako kaže Kurt Cobain je bio iznimno strpljiv i ljubazan s obzirom na to kako nije bio dobro pripremljen.

Ovaj intervju snimljen je 20. septembra 1991. godine u Opernoj kući u Torontu, a autor intervjua je kazao kako je iz njega shvatio da Cobain uopće ne uživa u svom uspjehu.

"Nisam to tad mogao razumjeti. Bio sam zadivljen njegovim uspjehom da sam pomalo bio i ljubomoran. Nisam mogao shvatiti kako može biti ravnodušan prema svemu tome. Nekoliko godina kasnije postalo mi je jasno. Shvatio sam da uspjeh ne znači baš ništa ako ti se svijet raspada. Depresija je okrutna stvar koji ti oduzme život u samo jednom trenutku", napisao je Robert.

Želite li poslušati intervju Kurta Cobaina kliknite ovdje.