"Ima ih" u novom spotu Rundek Cargo Trija

Klix.ba
27.11.2015. u 10:37
6
1
"Ima ih" u novom spotu Rundek Cargo Trija
6
Prije nešto manje od tri mjeseca predstavljen je treći službeni singl s novog i hvaljenog albuma "Mostovi" Rundek Cargo Trija - "Ima ih".
Ova pjesma ima poruku koja stiže ravno usred izbjegličke krize i britko niže poteze čovječanstva koji su nas doveli do toga da se bojimo, da se ne borimo i da se sramimo onog što jesmo. Moćan singl sada je dobio i svoj jednako snažan video spot.

Spot je sniman u Zagrebu i Beogradu pod redateljskom palicom Radislava Jovanova Gonza.

"Videospot za pjesmu 'Ima ih' se asocijativno poigrava sa svjetovima kapitalista i birokracije te svijetom klošara i beskućnika koje igraju sami članovi Cargo benda i Darko Rundek . Mračni duhovi koji promatraju svijet oko sebe, grad Beograd pa i Zagreb… mada to u ovom spotu nije toliko bitno. Bitna je atmosfera dualizma i sarkazma, a ne lijepi kadrovi. Hvala cijelom bendu", izjavio je Gonzo.

Nakon nježnog i romantičnog singla "Don Juan", "Ima ih" je ozbiljan singl s novog albuma koji već do sada ima niz izuzetnih recenzija i kotira kao jedno od najboljih izdanja posljednjih 10-ak godina.

Stihovi su pomno pisani, nisu prolazni – vječni su i kritički orijentirani prema trenutnom stanju u društvu… uostalom može li Darko Rundek pisati drugačije?

"Ovime izjavljujem da je videoklip Radislava Jovanova Gonza spreman ugledati svjetlo vaših ekrana, na naše, a nadamo se i vaše zadovoljstvo. Snimili smo ga pri punoj svijesti u Zagrebu i Beogradu, doprinoseći tako 'popravljanju' mostova između ova dva grada, iako ove lokacije za poruke pjesme 'Ima ih' i njenog spota nisu bitne. Mogle su to biti bilo koje dvije suvremene metropole. 'Ima ih' se svakodnevno puni novim smislovima. Neka i ovaj spot pomogne da bolje čujemo njihov odjek u sebi", poručio je Rundek.

S obzirom na veliki interes koji je album "Mostovi" (Menart) izazvao diljem regije, Rundek Cargo Trio i dalje nastavlja svoju turneju. Od petka 27.11.2015. slijedi im desetak koncerata u Srbiji i Makedoniji, nakon čega se ponovo vraćaju u Bosnu i Hercegovinu te Hrvatsku, gdje ćete ih moći vidjeti na proljeće 2016.


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: