Muzika
267

"Igra riječi" na ulicama Sarajeva: Pogledajte odličan Kontrin spot za pjesmu "Šutnja"

Piše: L. Č.
Foto: YouTube, screenshot
Foto: YouTube, screenshot
Sarajevski reper Kontra ima novi spot koji se svakako može pohvaliti kreativnošću i originalnošću - u pitanju je video za pjesmu "Šutnja", koji je uradio u saradnji sa sarajevskim umjetnikom Bojanom Stojčićem.

"Šutnja" je pjesma sa aktuelnog Kontrinog albuma "Igra riječi" koji je nedavno izašao pod etiketom tuzlanske ekipe FM JAM.

"Ova pjesma je nekako najteža sa novog albuma, šalje najjače poruke i najpolitičnija je od svih, stoga mi baš i nije bila za običnog spota, nego upravo za ovakvo nešto", kazao je Kontra u razgovoru za Klix.ba.

"Ono što Bojan inače radi svojim stihovima, sad je uradio sa mojim", dodaje Kontra, kojem je Bojan Stojčić radio omot i za prvi mixtape.

Bojan Stojčić, rođen 1988. godine u Sarajevu, diplomirao je Grafički dizajn na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Pored grafičkog dizajna, intenzivno se bavi konceptualnom umjetnošću i crtežom. Njegovi radovi se mogu opisati kao određena vrsta haiku umjetnosti smještene u javni prostor i različite kontekste, a umjetnik različite stihove, dosjetke i poruke zapisuje i bilježi na papiru, snijegu, koži, ulici, betonu...

"Moji radovi se uvijek bave relacijom riječi i okruženja u kojem se ta riječ nalazi, a u ovom slučaju mi je to bio jako zanimljiv proces, budući da je mjesto u meni uvijek budilo riječ, samo što sam sad 'nosio' riječi i čekao da naiđe prostor za njih. Također, bilo mi je zanimljivo raditi sa tuđom poezijom jer zapravo njegove riječi diktiraju ritam i izgled rada", kazao nam je Bojan Stojčić.

Pogledajte spot!