Svirka u klubu
78

Humanitarni rock koncert za Gazu 18. novembra u Sarajevu

N. C.
Dok u Gazi svakodnevno ginu djeca i žene, bombarduju se škole i bolnice, grupa bh. i inostranih muzičara okupila se oko zajedničke ideje pomoći ugroženom palestinskom narodu.

U subotu 18. 11. u sarajevskom klubu AG, održat će se humanitarna svirka "Rock za Gazu", na kojoj će nastupiti pet sarajevskih autorskih rock bendova, a sav prihod će ići za pomoć narodu Gaze.

Solis su mlade grunge nade Sarajevske gitarske scene, publici u glavnom gradu su se predstavili nedavno sjajnim nastupom pred beogradski bend SMF. Njihovo vrijeme tek dolazi.

San je proto-punk bend iz Sarajeva. Osnovani 2020. godine izbacili su prvi "Laku Noć - San" album, koji nosi naslov "Cvijeće u Proljeće". Trenutno završavaju svoj prvi "Noćna Mora - San" album, koji se izvodi na svirkama uživo.

"Nindže iz haustora" su sarajevski rock bend, aktivan od 2021. godine. Sviraju punk/rock na tragu New Primitivesa, a iza sebe imaju objavljen singl "Vrijeme je darivanja".

Monstrous Moonshine je već etablirano ime na sarajevskoj klupskoj sceni, sviraju neki miks grungea i alternativnog metala, a na svirci za Gazu predstaviće svoje nove autorske pjesme.

The ReaAktion je alternative rock/nu metal sastav iz Čilea i Hrvatske, trenutno nastanjen u Sarajevu. Iza sebe imaju tri studijska albuma, tri EP-a, mnoštvo priznanja i zapaženih nastupa širom svijeta, a ove godine slave 13 godina postojanja.

Akciju su podržali iz Pomozi.ba, a minimalan prilog je pet konvertibilnih maraka.