Ludilo na koncertu "Prljavaca"
0

FOTO+VIDEO / Houra se bacio u publiku, pa fotkao za Sarajevo-x.com

Piše: A. Panjeta
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Kao što su i navikli svoju publiku, "Prljavo kazalište" i u srijedu navečer priredilo je pravi rock and roll "šiz" u sarajevskom Domu mladih. Bacali su se u publiku, izvodili publiku na binu, a u jednom momentu Jasenko Houra od našeg fotoreportera uzeo je aparat i fotografirao publiku.

Koncert je održan pred punom salom Doma mladih, a iako su već obojica zakoračili u šestu deceniju života, Mladen Bodalec i Jasenko Houra mnogo mlađim od sebe održali su čas iz rock and rolla. Publika je skoro sve hitove horski pjevala s njima, a Houra je u jednom momentu organizirao takmičenje u nadglasavanju između žena i muškaraca u publici.

Kazao je kako će se oni koji izgube morati skinuti do pasa. Bilo je neriješeno, pa su svi ostali u odjeći, a Houra se bacio u publiku koja ga je na rukama nosila po sali i vratila na binu. Poslije je od našeg fotoreportera uzeo aparat, i fotografirao oduševljenu publiku. Bodalec je pred kraj koncerta na binu izveo nekoliko djevojaka koje su pjevale i plesale s njim. Na koncertu, koji je trajao do duboko u noć, bio je i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.