Muzika
467

Hor Mošus promoviše prvi studijski album "Zvijezdo sjajna" u Sarajevu

Klix.ba
Hor Mošus koji djeluje u okviru Udruženja mladih "Izvor" Brčko, izdao je nakon 10 godina prvi studijski album.

Nakon spektakularne promocije albuma u Brčkom, pred 3.000 gledalaca, Hor Mošus je nastavio sam promocijom albuma u zemlji i inozemstvu. Album je promovisan u nekoliko gradova u Švicarskoj, Njemačkoj, Srbiji i BiH.

"Po povratku sa turneje u Njemačkoj, krenuli smo sa organizacijom promocije u glavnom gradu BiH. Za sve one koji prate i cijene naš rad, odlučili smo se za jednu opuštenu varijantu promocije u restoranu Liberty. Pošto ne nastupamo često u Sarajevu, potrudit ćemo se da bude gosti zadovoljni sa onim što će čuti i vidjeti", kazali su članovi hora.

Na albumu se radilo punih šest godina i na njemu se nalazi 10 ilahija i kasida, uz nekoliko već objavljenih kao što su "Zvijezdo sjajna" po kojoj album nosi ime, te "Srcem zbori" i "Džennetski sanak".

"Radi se o projektu kojem se prišlo pažljivo još prije šest godina, od biranja teksta, autora muzike i producenta za prvu kasidu 'Zvijezdo sjajna', pa do ekraniziranja iste. Već na prvoj numeri ostvarena je saradnja sa autorima: Nevresom Mustafićem (tekst), Kenan Hadžifejzović (muzika), Eldin Huseinbegović (aranžman), a video spot je radila poznata produkcijska kuća Gotiva iz Sarajeva. Svake naredne godine radili smo na novom materijalu, da bismo prošle godine snimanjem kaside Tebe slijedim imali kompletiran album. Muziku za kasidu Tebe slijedim potpisuje Armin Muzaferija a snimana je u Long Play studiju u Sarajevu", ističu iz Hora.

Hor najavljuje uskoro snimanje i novog spota za kojeg kažu da će to biti njihov do sada najkvalitetniji video materijal. Video spot koji je u pripremi za kasidu "Tebe slijedim", radit će se u saradnji sa OneMoment produkcijom a režirat će ga poznati režiser Sulejman Muratović.

Promocija u Sarajevu je zakazana za subotu 06. februara s početkom u 19:30 sati. Svoje prisustvo promociji najavili su mnogi saradnici hora, a među njima i Eldin Huseinbegović, Armin Muzaferija, Šerif Delić, Miralem Babajić i drugi.